ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΟΥ ΣΟΚΑΡΕΙ: Το θαύμα του Γηροκομειού απ’ τη συνεργασία όλων | “Γιατί να συνεργαζόμαστε έτσι μόνο σε κατάσταση κινδύνου…;”

Facebook
Twitter

του Αχιλλέα Ροδίτη –  

Συγκλονίζει ο πρώην Πρόεδρος των Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών της Πάτρας Τζίμης Γιαννακόπουλος με τις δηλώσεις του και την περιγραφή του για το πώς απλοί πολίτες σε πνεύμα άψογης συνεργασίας στάθηκαν δίπλα στους Πυροσβέστες, αλλά και πώς όλοι μαζί με τον Κρατικό Μηχανισμό και τους Αιρετούς, πέτυχαν το θαύμα της σωτηρίας του Γηροκομειού από την μεγάλη και επικίνδυνη πυρκαγιά την περασμένης Τρίτης.

Ο κ. Γιαννακόπουλος ήταν κι εκείνος ανάμεσα στους δεκάδες πολίτες, όχι μόνο τους κατοίκους του Γηροκομειού, αλλά και απλούς πολίτες απ’ όλη την Πάτρα που προσέτρεξαν για βοήθεια. Φίλος χρόνια, μάλιστα, με τον Αστυνομικό Δημήτρη Χριστοδουλόπουλο ο οποίος συγκίνησε το πανελλήνιο με την διάσωση ηλικιωμένων που τους μετέφερε στην αγκαλιά του.

Αλλά, όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Γιαννακόπουλος:

2) (ΚΕΝΤΡΟ) Γιαννακοπουλος (1)

 

«Εκεί ήταν αυτός ο Άξιος φίλος μου, ο Χριστοδουλόπουλος, αλλά το καλό ήταν πως υπήρχαν… πολλοί Χριστοδουλόπουλοι». Υπογραμμίζοντας το πνεύμα συνεργασίας που κυριάρχησε και λέγοντας εύστοχα: «Τέτοια συνεργασία κάνει θαύματα. Πυροσβέστες, Αστυνομικοί, Πολίτες, Αιρετοί, οι πάντες συνεργάστηκαν άψογα. Σε τέτοιες καταστάσεις εκλείπουν οι διαφορές, τα χρώματα, τα όσα μας χωρίζουν. Μακάρι να συνεργαζόμασταν έτσι και στις καλές στιγμές και όχι μόνο στις στιγμές έκτακτης ανάγκης».

ΓΙΑ ΤΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟ

Μίλησε επίσης και για τον «ηρωικό επαγγελματισμό» του προσωπικού του Κωνσταντοπουλείου αφού εκεί έφθασε πρώτα ο ίδιος για να συνδράμει στις προσπάθειες εκκένωσης μαζί με άλλους πολίτες. Τονίζοντας ότι: «η φωτιά ήταν ακριβώς πίσω απ’ το κτίριο και σε δευτερόλεπτα έφθασε να απειλεί. Όλοι οι εργαζόμενοι κι οι άνθρωποι της διοίκησης φέρθηκαν με αυταπάρνηση και τρόπο που συγκινούσε, βγάζοντας έξω τους ηλικιωμένους. Και μαζί κι όλοι όσοι μπορούσαν να πράξουν το ίδιο».

 

απο εφημερίδα “ΑΧΑ”ΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ”

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top