ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Περίμενε αδίκως τη σύνταξη – Για το κράτος ήταν νεκρός

Facebook
Twitter
Οι καθυστερήσεις στην καταβολή συντάξεων τείνει να γίνει κανόνας – αν δεν έχει ήδη γίνει – για τους περισσότερους ασφαλισμένους. Η ψηφιοποίηση των αρχείων έχει οδηγήσει σε νέο Γολγοθά για χιλιάδες πολίτες που περιμένου στωικά τη σύνταξή τους.

Η χρόνια αυτή κατάσταση ήταν ίσως ο λόγος που ηλικιωμένος από την Γέργερη του Δήμου Γόρτυνας περίμενε αρκετό καιρό υπομονετικά για να λάβει τη σύνταξή του. Όταν πήγε στα ΚΕΠ να μάθει γιατί αργεί τόσο πολύ η σύνταξή του, διαπίστωσε ότι για το κράτος ήταν πεθαμένος.

Κατέθεσε τα χαρτιά του για σύνταξη τον Απρίλιο του 2016 και ακόμα περιμένει, ενώ δεν έχει λάβει ούτε προσωρινή σύνταξη!

Ο ηλικιωμένος μίλησε στο Ράδιο Κρήτη και κατέθεσε την εμπειρία.

Ο ηλικιωμένος, που δούλεψε σκληρά όλη του τη ζωή ως οικοδόμος και κηπουρός, όταν ρωτήθηκε από τον Μανώλη Αργυράκη για το πώς τα βγάζει πέρα, πέντε χρόνια τώρα, απάντησε:

“Έχω έναν μικρό κήπο και λίγες κότες. Βοηθούν και τα παιδιά μου. Όμως κάποιοι άλλοι δεν είναι τόσο τυχεροί σαν εμένα. Πως ζούνε αυτοί οι άνθρωποι; Τους σκέφτεται κανείς;”

Στην εκπομπή παρενέβη ο πρόεδρος του ΕΚΗ Στέλιος Βοργιάς, ο οποίος εξέφρασε τη στήριξή του στον ηλικιωμένο, τονίζοντας ότι κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να “απαγκιστρωθεί” από τα γρανάζια της γραφειοκρατίας και να πάρει επιτέλους τη σύνταξή του.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top