ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΤΡΑ – ΜΙΝΙ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΗ | Ζητούν φανάρια στη διασταύρωση των… τροχαίων!

3ο ΘΕΜΑ Φανάρια Περιμετρική

του Αχιλλέα Ροδίτη

Τα οχήματα καταφθάνουν από τη μικρή περιμετρική Πατρών στον κόμβο της Αγίας Σοφίας διατηρώντας την ταχύτητα που στο μεταξύ έχουν αναπτύξει στη διάρκεια της διαδρομής τους εντός της παρακαμπτήριας οδού.

Και ο κατηφορικός δρόμος «βοηθά» στη διατήρηση αυτής της ταχύτητας. Με αποτέλεσμα όμως να φθάνουν πολύ γρήγορα στην ένωση των δύο δρόμων, αυτού δηλαδή που «έρχεται» από την Κορίνθου και ενώνεται με κατεύθυνση τη νέα εθνική οδό Πατρών – Αθηνών ή την οδό Πανεπιστημίου.

Ακριβώς εκεί δηλαδή όπου μέχρι σήμερα έχουν σημειωθεί αναρίθμητα τροχαία, με αρκετά συγκρουόμενα οχήματα να καταλήγουν στην… αυλή σπιτιού που βρίσκεται στο τέρμα της ευθείας. Βέβαια υπάρχει σήμα STOP , μόνο που τις ώρες αιχμής αυτό δεν φαίνεται να είναι αρκετό για να εμποδίζει τα τροχαία ατυχήματα.

Διότι απλούστατα λίγοι είναι οι οδηγοί που ακινητοποιούν το όχημα τους. Η πλειοψηφία απλώς συνεχίζει την κίνηση πατώντας ελαφρά το φρένο.

Και η απορία των περιοίκων και καταστηματαρχών της περιοχής, που έχουν δει πολλά τα μάτια τους, όπως λένε, πολλούς μήνες τώρα, είναι… «γιατί δεν προβλέφθηκε ένας φωτεινός σηματοδότης στο σημείο»! Δικαιολογημένη και εύλογη η απορία, θα πούμε εμείς. Άλλωστε, φανάρια υπάρχουν, αλλά πιο ψηλά.

Ακριβώς στην έξοδο της μικρής περιμετρικής. Αλλά αυτά μάλλον δεν είναι και τόσο πολύ χρήσιμα, όταν μάλιστα δεν υπάρχει δρόμος που διασταυρώνεται. Τοποθετήθηκαν με τη λογική ότι υπάρχει σχολείο και ίσως οι μαθητές να θέλουν να διασχίσουν το δρόμο.

«Δεκτό, όμως θα μπορούσαν να είναι πιο κάτω τα φανάρια, ακριβώς στη διασταύρωση. Και να περνούν από εκεί οι πεζοί απέναντι…», απαντούν οι κάτοικοι της περιοχής.

 

 

 

 

You may also like

Comments are closed.