ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Μαρτυρία πατρινού περιπτερά στην ΠΟΛΙΤΕΙΑ: “Ζούσαμε δυο οικογένειες, αγοράσαμε και σπίτι. Τώρα μόνος μου και δε μπορώ να βγάλω ούτε τα έξοδα”!

Facebook
Twitter

Του Αχιλλέα Ροδίτη

Αξίζει έστω και ένα μικρό χώρο στην εφημερίδα η περιγραφή ενός συμπολίτη περιπτερά, για το πώς έχει εξελιχθεί η κατάσταση. Ως αποτύπωση καταγραφής βασισμένη στα λόγια απλών καθημερινών ανθρώπων και επαγγελματιών οι οποίοι βιώνουν, πρακτικά, στο πετσί τους και την καθημερινότητα τους, τα αποτελέσματα των διαδοχικών κρίσεων.

Αρχής γενομένης της οικονομικής – την εποχή των μνημονίων – εν συνεχεία της υγειονομικής παγκόσμιας ανατροπής – μέσω της εμφάνισης του κορωνοϊού – και καταλήγοντας στην ενεργειακή κρίση και τον πόλεμο. Αλλά με το όλο σκηνικό να παραμένει βαλτώδες, αποθαρρύνοντας κάθε σκέψη αισιοδοξίας για το μέλλον. Καθώς όλα συντελούν προς το να επιτείνεται η αίσθηση ανασφάλειας και αβεβαιότητας για το μέλλον.

ΤΟ ΠΡΙΝ…
Τι μας είπε ο 55χρονος περιπτεράς λοιπόν; Ότι άνοιξε το περίπτερο μαζί με τον αδελφό του πολλά χρόνια πιο πριν και από αυτή και μόνο τη δουλειά μπόρεσαν και οι δυο τους να ζήσουν τις οικογένειες τους. Δύο οικογένειες, με παιδιά, επιβίωναν αξιοπρεπώς, μόνο από τα έσοδα ενός περιπτέρου!
Και μάλιστα, όχι ένα περίπτερο που βρίσκεται σε κεντρικότατο σημείο της πόλης αλλά σε «πέρασμα». Στην οδό Κορίνθου, συγκεκριμένα, προς την έξοδο της πόλης. «Αυτό όμως δεν δυσκόλεψε ποτέ, εμένα και τον αδελφό μου, από το να ζήσουμε τις οικογένειες μας, να αγοράσουμε από ένα σπίτι ο καθένας – με δάνειο που ξεπληρώσαμε – και να αναθρέψουμε τα παιδιά μας», μας είπε.

ΤΟ ΜΕΤΑ, (ΠΑΡΟΤΙ… ΜΟΝΟΣ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ)…
Για να συνεχίσει κάνοντας την αντιπαραβολή με το σήμερα και ενώ σημειωτέον λειτουργεί πια μόνος του το περίπτερο αφού ο αδελφός του έχει βρει αλλού δουλειά τα τελευταία χρόνια: «Μετά τα μνημόνια, την πανδημία και εν μέσω πλέον πολέμου και ενεργειακής κρίσης, είναι αδύνατο να βγάλω έστω και τα έξοδα του μαγαζιού», σημειώνει.

Με άλλα λόγια, παλιά ζούσαν δύο οικογένειες από ένα μόνο περίπτερο, τώρα ούτε μία οικογένεια δεν μπορεί να εξασφαλίσει το μήνα. Κι όταν στην προαναφερόμενη περίπτωση το ένα από τα δύο παιδιά του περιπτερούχου, ο μεγάλος του γιος, εργάζεται και ζει μόνος του, άρα δεν επιβαρύνει τον οικογενειακό προϋπολογισμό…

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΑΧΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ:

4 8 e1664350928700

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top