Έντονο προβληματισμό και σοβαρά ερωτήματα για τη λειτουργία των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης προκαλεί η καταγγελία μιας 35χρονης γυναίκας στον 7ο μήνα της εγκυμοσύνης της, η οποία υποστηρίζει ότι περίμενε επί περίπου μισή ώρα στο ακουστικό για να απαντήσει το ΕΚΑΒ. Τελικά, η διακομιδή της στο νοσοκομείο πραγματοποιήθηκε με περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. υπό τη συνοδεία αστυνομικών μοτοσικλετών.
Το περιστατικό εκτυλίχθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 23 Αυγούστου στο Περιστέρι. Η 35χρονη, μητέρα δύο παιδιών και έγκυος στο τρίτο, παρουσίασε ξαφνικά έντονους πόνους στο στήθος και στο στομάχι.
Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε στο MEGA, εκείνη και ο σύζυγός της ξεκίνησαν να καλούν επίμονα το 166 στις 23:45 από διαφορετικές συσκευές προκειμένου να μεταφερθεί στο εφημερεύον νοσοκομείο «Αττικόν», χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να πιάσουν γραμμή.
Μπροστά στην επιδείνωση της κατάστασης, ο σύζυγος κάλεσε την Άμεση Δράση λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα αστυνομικές δυνάμεις με ένα περιπολικό και δύο μοτοσικλέτες.
Οι αστυνομικοί κατάφεραν να επικοινωνήσουν με το ΕΚΑΒ γύρω στις 00:15, όπου, σύμφωνα με την καταγγελία, ενημερώθηκαν ότι δεν υπήρχε διαθέσιμο ασθενοφόρο εκείνη τη στιγμή. Εξαιτίας του επείγοντος της κατάστασης και της έλλειψης ιδιωτικού μέσου μετακίνησης, οι αστυνομικοί ανέλαβαν να μεταφέρουν την έγκυο στο νοσοκομείο.
Η ίδια η 35χρονη, η οποία μάλιστα εργάζεται ως υγειονομικός σε δημόσιο νοσοκομείο, εξέφρασε την έντονη απογοήτευσή της για το γεγονός ότι μια γυναίκα σε προχωρημένη κύηση έμεινε ακάλυπτη.
Από την πλευρά του, το ΕΚΑΒ ανέφερε ότι οι γραμμές ήταν κατειλημμένες λόγω αυξημένου όγκου κλήσεων για επείγοντα περιστατικά, ενώ η διοίκηση ανακοίνωσε τη διενέργεια διοικητικής έρευνας για τη διερεύνηση των συνθηκών του συμβάντος. Ευτυχώς, μετά τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, η γυναίκα διαπιστώθηκε πως είναι καλά στην υγεία της.
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης


