ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Πέθανε η συγγραφέας Αγγελική Βαρελλά

Facebook
Twitter
Πέθανε σήμερα (09.08.2022) σε ηλικία 92 ετών, η συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας Αγγελική Βαρελλά, που γεννήθηκε το 1930 στη Θεσσαλονίκη.

Η ελληνική λογοτεχνία θρηνεί για τον θάνατό της Αγγελικής Βαρελά, αφού ήταν μια συγγραφέας που τα έργα της μεγάλωσαν και κράτησαν συντροφιά σε πολλές γενιές παιδιών.

Η πορεία της

Η Αγγελική Βαρελλά γεννήθηκε το 1930 στη Θεσσαλονίκη. Μεγάλωσε στην Αθήνα και σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έζησε τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, κάτι μου έμεινε ανεξίτηλο στη μνήμη της, αφού το περιγράφει και στα βιβλία της, όπως το «Με το χαμόγελο στα χείλη».

Ήταν πτυχιούχος του Ιστορικού-Αρχαιολογικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών και για πρώτη φορά ασχολήθηκε με το παιδικό βιβλίο το 1966. Έκτοτε είχε διαρκή πορεία στον χώρο και έχει βραβευτεί από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά, τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και το Υπουργείο Παιδείας για τα αναγνωστικά που έγραψε για τα παιδιά του δημοτικού σχολείου.

Έντονη ήταν η παρουσία της και σε όλες τις εκδηλώσεις (σχολεία, συλλόγους γονέων, δήμους, βιβλιοθήκες κτλ.) που γινόταν για το παιδί και το παιδικό βιβλίο.

Ορισμένα από τα βιβλία που μας προσέφερε η αγαπημένη συγγραφέας είναι τα: «Γελαστός και Αγέλαστος», «9 τηλεφωνήματα κι ένας λαγός», «Τι κάνεις είσαι καλά», «Ποιος παίζει μπάλα στο ταβάνι μας», «Το ποδηλατάκι-ήλιος», «Φιλενάδα φουντουκιά μου» και ο «Ο μικρός ποδοσφαιριστής».

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top