ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Πέτρος Κόκκαλης: Ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ

Facebook
Twitter

Την αποχώρησή του από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ο ευρωβουλευτής Πέτρος Κόκκαλης, λίγες ώρες πριν την αναμενόμενη ανακοίνωση για τα επόμενα βήματά του. 

Εκφράζοντας τις ευχαριστίες του στον Αλέξη Τσίπρα, τόσο στην έναρξη όσο και στο τέλος της δήλωσής του, ο Πέτρος Κόκκαλης τόνισε ότι με την αποχώρησή του «κλείνει ένας κύκλος, αλλά τίποτα δεν τελειώνει εδώ. Τα επόμενα βήματα δεν αποτελούν προσωπική υπόθεση αλλά συλλογική καθώς υπάρχει έντονη και γόνιμη αγωνία στον προοδευτικό κόσμο για αποτελεσματικές λύσεις στα προβλήματα του κόσμου».

Ο ευρωβουλευτής διαβεβαιώνει ότι θα συμμετάσχει «στην κοινή προσπάθεια να δοθεί απάντηση στο πολιτικό κενό πού υπάρχει», καθώς το επόμενο διάστημα θα υπάρχει η ευκαιρία για συνθέσεις «για ένα ανθρώπινο αύριο, με αξιοπρέπεια και ασφάλεια για όλους, με όρους κοινωνικής και κλιματικής δικαιοσύνης».

«Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Αλέξη Τσίπρα, όπως και στην ευρωομάδα και στα μέλη και τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία. Ελπίζω πως με τη δουλειά μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δικαιώσαμε την επιλογή τους. Είμαι βέβαιος πως θα ξαναβρεθούμε σε κοινούς αγώνες για έναν βιώσιμο και δίκαιο κόσμο για όλους», καταλήγει στη δήλωσή του.

Αναλυτικά η δήλωση του Πέτρου Κόκκαλη

Η αποδοχή της τιμητικής πρόσκλησης του Αλέξη να συμμετέχουμε ως κίνηση ΚΟΣΜΟΣ στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στις ευρωεκλογές του 2019 και η εμπιστοσύνη των πολιτών μας έδωσαν τη δυνατότητα και την ευθύνη να αγωνιστούμε για την ενίσχυση τη πολιτικής δράσης για το κλίμα και την προώθηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.

Σήμερα, με την αποχώρησή μου από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κλείνει ένας κύκλος, αλλά τίποτα δεν τελειώνει εδώ.

Τα επόμενα βήματα δεν αποτελούν προσωπική υπόθεση αλλά συλλογική καθώς υπάρχει έντονη και γόνιμη αγωνία στον προοδευτικό κόσμο για αποτελεσματικές λύσεις στα προβλήματα του κόσμου.

Θα συμμετάσχω στη κοινή προσπάθεια να δοθεί απάντηση στο πολιτικό κενό πού υπάρχει.

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα έχουμε την ευκαιρία να συνθέσουμε και να βάλουμε τις βάσεις για ένα ανθρώπινο αύριο, με αξιοπρέπεια και ασφάλεια για όλους, με όρους κοινωνικής και κλιματικής δικαιοσύνης.

Υπάρχει εναλλακτική, υπάρχει σχέδιο, υπάρχει προοπτική στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής μας πορείας.

Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Αλέξη Τσίπρα, όπως και στην ευρωομάδα και στα μέλη και τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία. Ελπίζω πως με τη δουλειά μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δικαιώσαμε την επιλογή τους. Είμαι βέβαιος πως θα ξαναβρεθούμε σε κοινούς αγώνες για έναν βιώσιμο και δίκαιο κόσμο για όλους.

Αποχωρεί λίγο πριν ανοίξει τα χαρτιά του

Σήμερα, ο κ. Κόκκαλης αναμένεται ότι θα ανοίξει τα χαρτιά του απέναντι στα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στον ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να βάλει απόψε το πλαίσιο για την επόμενη ημέρα του κόμματος, έχοντας κρατήσει στάση αναμονής όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα απέναντι στις εξελίξεις στους κόλπους της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως μετέδωσε το protothema.gr, από τη λίστα των επαφών που αναπτύσσει η Κουμουνδούρου τις τελευταίες ώρες, προκειμένου να φρενάρει τυχόν αποχωρήσεις, δεν λείπει και το όνομα του κ. Κόκκαλη, ο οποίος διοργάνωσε χθες εκδήλωση στο Ευρωκοινοβούλιο, όπου παρέστησαν πλην των κομματικών στελεχών και προσωπικότητες από την Ελλάδα, όπως ο νέος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας.

Κατά πληροφορίες, με τον κ. Κόκκαλη επικοινώνησε χθες και ο Διευθυντής του Γραφείου του Στέφανου Κασσελάκη, Μανώλης Καπνισάκης με… «πράσινη» ατζέντα συζήτησης, καθώς η Κουμουνδούρου έχει επιδείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το τελευταίο διάστημα αναφορικά με το ζήτημα του της κατασκευής μονάδας LNG εντός του Παγασητικού Κόλπου, με τον τοπικό βουλευτή, Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο να έχει καταθέσει επίκαιρη ερώτηση για το ζήτημα, καθώς αυτό φαίνεται να απασχολεί έντονα την τοπική κοινωνία μετά την έγκριση της νέας χωροθέτησης στην Κριθαριά, αλλά και την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου να βρίσκεται σε διαβούλευση.

«Έλλειψη σεβασμού»

Σημειωτέον ότι ο κ. Κόκκαλης αποχώρησε το περασμένο Σάββατο από την αίθουσα της Κεντρικής Επιτροπής χωρίς να παρακολουθήσει τη διαδικασία, κάνοντας λόγο για «έλλειψη σεβασμού».

«Αν έπρεπε να αλλάξει ένα πράγμα αυτό ήταν η ώρα σρζ. Δύο ώρες μετά την ανακοινωθείσα ώρα έναρξης της κεντρικής επιτροπής έφυγα. Θα το έκανα οπουδήποτε υπήρχε τέτοια έλλειψη σεβασμού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κόκκαλης.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top