ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

ΠΕΖΟΠΟΡΟΙ ΠΑΤΡΑΣ: «Γίνε και συ… τουρίστας στον τόπο σου» (φωτό)

pezoporoi1
Η ομάδα λέγεται «Πεζοπόροι της Πάτρας». Και είναι μια πρωτοβουλία που γεννήθηκε μέσα απ’ την κοινωνική δικτύωση. Μ’ επικεφαλής τον Μάκη Χαλκιόπουλο. Μια ομάδα που έχει ήδη ξεπεράσει τα 5.700 μέλη μέσα σε περίπου πέντε χρόνια.

Και αποτελεί σημείο «συνάντησης» για δεκάδες πατρινούς που αγαπούν την πεζοπορία. Και θέλουν, μ’ αυτό τον τρόπο, να εξερευνήσουν τις άγνωστες, σε πολλούς εξ ημών, ομορφιές της Πάτρας στις γύρω περιοχές της.

«Πεζοπορία μέσα και έξω από τη πόλη και στις γειτονιές της. Συνήθως τις Κυριακές. Χωρίς λίστες συμμετοχής, χωρίς αντίτιμο, για όσους επιθυμούν να κάνουν έναν υγιεινό περίπατο. Με ενημέρωση μόνο από τα ηλεκτρονικά μέσα, δίνουμε ραντεβού μια συγκεκριμένη ώρα σε ένα τόπο και χωρίς να περιμένουμε αργοπορημένους (δεν υπάρχει λίστα συμμετοχής) ξεκινάμε την πεζοπορία», είναι η παρότρυνση των «πρωταγωνιστών» της πρωτοβουλίας. Που κερδίζει συνεχώς έδαφος…

pezoporoi6

Απ’ την πεζοπορία της προηγούμενης Κυριακής (13 Φεβρουαρίου), με τη διαδρομή σε Γηροκομειό και Αρόη.

«Μια ομάδα για όσους αγαπούν την πεζοπορία. Κανένα μέλος δεν έχει κάποια ευθύνη ή υποχρέωση απέναντι στους άλλους», προσθέτουν. Και η «Πολιτεία», κρυφοκοιτάζοντας, βλέπει ότι ανάμεσα στους λάτρεις των «Πεζοπόρων της Πάτρας», είναι ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας Γιώργος Ζεππάτος, ο οδοντίατρος Σωτήρης Ορφανός, ο έμπορος Σωτήρης Γαλάνης, ο πρόεδρος των Ελληνοκαναδών της Πάτρας Οδυσσέας Ξεριζωτής και πολλοί άλλοι.

Μόνο μέσα στο τελευταίο δίμηνο η ομάδα οργάνωσε πεζοπορίες απ’ τον Κόκκινο Μύλο έως την Οβρυά, μέσω Παραλίας και Μιντιλογλίου, σε διαδρομή 11 χιλιομέτρων που καλύφθηκε σε περίπου 2,5 ώρες. Αλλά, η πεζοπορία που είχε την μεγαλύτερη συμμετοχή, όπως ειπώθηκε στην «Πολιτεία», ήταν στα τέλη Γενάρη, μ’ εκκίνηση απ’ την κεντρική πλατεία της Καλλιθέας, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας. Με οδηγό την Αγγελική Αγγελακοπούλου.

Και με το πολύ ωραίο σύνθημα «μόνο είκοσι λεπτά από το ιστορικό κέντρο της Πάτρας. Κόστος μηδέν. Κέρδος η καλή παρέα. Γίνε τουρίστας στον τόπο σου».

Άλλη πρόσφατη πεζοπορία, στη διαδρομή «Κυανή Ακτή-Κάτω Ροδινή-Ψαθόπυργος», με αφετηρία την παραλία της Ροδινής. Και πριν από μια εβδομάδα, διαδρομή 7 χιλιομέτρων από Γηροκομειό ως Αρόη και πίσω. Και με πολλούς πεζοπόρους να συμμετέχουν.

pezoporoi3

Σε άγνωστες γωνιές, μια μόλις ανάσα απ’ την Πάτρα. Μ’ όλα τα μέτρα προστασίας για την πανδημία. Και με μεγάλη συμμετοχή

Το όλο εγχείρημα κερδίζει συνεχώς έδαφος αν και δεν ελκύει τα «φώτα δημοσιότητας» των τοπικών μέσων ενημέρωσης. Τη δε «Πολιτεία», για τη σημερινή μικρή αναφορά, παρακίνησε προσφάτως συνταξιοδοτηθέν στέλεχος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που έχει βρει «νόημα» στους περιπάτους των «Πεζοπόρων της Πάτρας».

pezoporoi2

Με φόντο την Πάτρα, μια ηλιόλουστη Κυριακή του Ιανουαρίου.

pezoporoi5

Ανυπέρβλητο το αίσθημα της επαφής με τη φύση. Και με τον καθαρό αέρα.

pezoporoi4

Μέσα από κατοικημένη περιοχή στην Καλλιθέα.

You may also like

Comments are closed.