ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Π.Γ.Ν.Π. Πατρών: Tαλαιπωρία και συνθήκες χάους στο ακτινολογικό τμήμα!

ακτινολογικο
@ Καθημερινή είναι η ταλαιπωρία και συνεχείς διενέξεις στον 1ο όροφο του Νοσοκομείου
@ Τι απαντά η διοίκηση του Π.Γ.Ν.Π. στην “Πολιτεία”

Χωρίς τίτλο 5

14/9/2022: Ανήμερα της εορτής του Σταυρού η «Πολιτεία» βρέθηκε σε… ανοικτή γραμμή με συμπολίτες που ανέμεναν στην ουρά για μια ακτινογραφία στον 1ο όροφο του Νοσοκομείου «Παναγία η Βοήθεια» στο Ρίο, περιγράφοντας καταστάσεις ασύλληπτες για τον κοινό νου ή τουλάχιστον για όσους δεν έχουν (επι)ζήσει παρόμοιων συνθηκών ντροπής στο ΕΣΥ!

Εξαιτίας του Covid στο Νοσοκομείο έχει δεσμευτεί το ακτινολογικό του Ισογείου, πλησίον των ΤΕΠ και όλοι οι ασθενείς, κλινίρεις-ενδονοσοκομειακοί, με εξεταζόμενους στα πρωινά εξωτερικά ιατρεία -non-Covid- μεταβαίνουν με τα παραπεμπτικά τους στον όροφο, δίπλα στο Ιατρείο Μαστού.

ΕΙΚΟΝΑ 1Η: ΟΥΡΕΣ

Αυτή είναι η εξήγηση μιας πρώτης εικόνας, ανησυχητικής, με τις ουρές του διαδρόμου, όπου συνυπάρχουν ασθενείς σε κρεβάτια και αναπηρικά αμαξίδια, οι οποίοι μετακινούνται από τις κλινικές, ασθενείς από τα ΤΕΠ που είναι είτε σε θέση να μετακινούνται και να αυτοεξυπηρετούνται ή να έχουν την ανάγκη μετακίνησης με τραυματιοφορέα αλλά και εξεταζόμενοι που έχουν λάβει το εισιτήριο τους και το σχετικό παραπεμπτικό.

ΕΙΚΟΝΑ 2Η: ΑΝΤΕΓΚΛΗΣΕΙΣ

Εκτός από τους ασθενείς και… οδοιπόρους (όσους προσέρχονται στα Εξωτερικά Ιατρεία οικεία βουλήσει) αυτοί που επιδεικνύουν τη μεγαλύτερη έλλειψη υπομονής και ανοχής στην αναμονή έξω από το Ακτινολογικό, δεν είναι αυτοί που έχουν ανάγκη, οι εξεταζόμενοι.

Είναι οι εργαζόμενοι! Πιο συγκεκριμένα, εντός του θαλάμου όπου βρίσκονται οι τεχνολόγοι απεικονιστές και παραλαμβάνουν τα παραπεμπτικά, η κατάσταση παραμένει έκρυθμη! Φωνές, με τους τραυματιοφορείς, πολλά «γαλλικά» και κτυπήματα στις πόρτες φαίνεται ότι είναι στην ημερήσια διάταξη! Είναι προφανές ότι, ζώντας αυτού του είδους τις καταστάσεις, στην… καθημερινότητά τους, οι εργαζόμενοι, μάλλον έχουν προσαρμοστεί. Την Τετάρτη που μας πέρασε όμως, οι δύο άνθρωποι με τους οποίους βρεθήκαμε σε απευθείας επαφή, παραλίγο να βγουν έξω από τα ρούχα τους από τους διαλόγους που άκουσαν, τις φωνές και τα κτυπήματα!

ΕΙΚΟΝΑ 3Η: ΑΛΛΟΥ ΗΣΥΧΑΖΟΥΝ

Την ίδια ώρα στο ισόγειο, στο Ακτινολογικό – Covid, επικρατεί νεκρική σιγή! Δεν υπάρχει ουρά, ούτε καν προσέλευση! Είναι προφανές ότι πλέον, με τον Covid σε αποδρομή ή τουλάχιστον σε αποδρομή, παράλληλα με την χαλάρωση των αυστηρά μέτρων διαχωρισμού των ασθενών λόγω επικινδυνότητας που ίσχυσαν κατά την περίοδο 2020-’21, η κατάσταση πρέπει να επανεξεταστεί. Ένα Νοσοκομείο περιφερειακό πρέπει να ενεργοποιήσει όλες τις δυνάμεις του προκειμένου η κατάσταση να εξομαλυνθεί και να μην επιτρέψουμε να επιστρέψουμε σε συνθήκες τριτοκοσμικές! Ένα ακτινολογικό για ΤΕΠ-Κλινικές και Εξωτερικά Ιατρεία είναι σίγουρο ότι δεν θα μπορέσει να εξυπηρετήσει και να αποσβέσει τις ουρές και τις αναμονές δύο ωρών, ακόμη και αν το προσωπικό όλο αλλάξει τακτική και… πιεί το αμίλητο νερό!

ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ    

Η διοίκηση του ΠΓΝΠ Πατρών όπου απευθύνθηκε η «Πολιτεία» για να λάβει εξηγήσεις απέδωσε το πρόβλημα στην έλλειψη προσωπικού και όχι στην αδυναμία κάλυψης με μέσα (μηχανήματα).

Συγκεκριμένα, το ΠΓΝΠ στο Ρίο αναμένει τις προσλήψεις τεχνολόγων χειριστών προκειμένου να προκύψει πρώτα απ’ όλα ένα σωστό πρόγραμμα εφημεριών το οποίο δεν θα «βασανίζει» τους υπάρχοντες εν υπηρεσία εργαζόμενους οι οποίοι, λόγω της πίεσης, βρίσκονται σε καθημερινή τριβή με συναδέλφους και ασθενείς!

Μετά από παρέμβαση της διοίκησης αλλά και της 6ης Υπε, αναμένονται άμεσα τρεις νέοι απεικονιστές – χειριστές ενώ έχει υποβληθεί αίτημα στο υπουργείο προκειμένου να υπογραφούν συμβάσεις ορισμένου χρόνου (μπλοκάκι) με συμβεβλημένους τεχνολόγους από τον ιδιωτικό τομέα.

Σε δεύτερο επίπεδο, το Νοσοκομείο ελπίζει ότι θα βρεθούν και περισσότερες λύσεις με τραυματιοφορείς καθώς υπάρχει πρόγραμμα κινητικότητας εργαζομένων που βρίσκονται κοντά στην σύνταξη και επιθυμούν να προσφέρουν προσωρινές λύσεις στον δημόσιο τομέα. Το θέμα διαχειρίζονται ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) και 6η Υπε.

Είναι προφανές , από την απάντηση, ότι οι ρυθμοί αντιμετώπισης των προβλημάτων στο ΕΣΥ, παρά τα… μαθήματα που πήραμε από τον Covid, είναι αδύνατο να προσαρμοστούν στο επιθυμητό!

Από την έντυπη έκδοση της “Πολιτείας” της 19/9/2022

                        

You may also like

Comments are closed.