ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

MAYΡΑ ΜΑΝΤΑΤΑ: Το Νοσοκομείο Ρίου έτοιμο και για 3η κλινική covid

nosokomeio rio 1

Μαύρο… ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού καταγράφηκε, χθες, στη χώρα μας, καθώς σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 6.700!

Ρεκόρ κατέγραψε η πανδημία και στην Αχαΐα, η οποία άγγιξε την κορυφή με 204 νέες μολύνσεις (προχθές ήταν 171), ενώ το ράλι ανόδου συνεχίστηκε και στην Δυτική Ελλάδα με τις διαγνώσεις να εκτοξεύονται σε 366 (από 303 που ήταν προχθές) με την Αιτωλοακαρνανία να συνεχίζει την ανοδική πορεία με 128 κρούσματα (προχθές ήταν 115) και την Ηλεία με 34 (προχθές ήταν 17).
Χθες συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Covid στο ΠΓΝΠ και έγινε καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης και έγινε επικαιροποίηση των σχεδίων για την κάλυψη αυξημένων εισαγωγών.
Αποφασίστηκε να υπάρξει ετοιμότητα για την διαμόρφωση και 3ης Κλινικής Covid -19 στο ΠΓΝΠ ώστε εάν χρειαστεί να ανοίξει ενόψει και της μεγάλης εφημερίας που θα έχει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο την προσεχή Παρασκευή και το Σάββατο.

Στη συνεδρίαση έγινε αξιολόγηση των δεδομένων και επικεντρώθηκαν στο γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται συρροή κρουσμάτων κατά τις εφημερίες. Προχθές το βράδυ και μέσα σε λίγες ώρες καταγράφηκε σημαντική αύξηση του αριθμού των νοσηλειών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας.

Χθες το πρωί οι νοσηλείες στις Κλινικές Covid -19 ήταν 41 αλλά χθες το απόγευμα έφθασαν 32 νοσηλείες καθώς δόθηκαν εννέα εξιτήρια.
Επίσης νοσηλεύεται ένα παιδί στην Παιδιατρική Κλινική, ενώ στην ΜΕΘ Covid 13 ασθενείς, με έναν μόνον από άλλη υγειονομική περιφέρεια.
Στο ΓΝΠ «Ο Άγιος Ανδρέας» νοσηλεύονταν χθες 26 ασθενείς στην Κλινική, ενώ η ΜΕΘ Covid παρέμεινε για ένα ακόμα 24ωρο χωρίς περιστατικό.

You may also like

Comments are closed.