ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Photoshop: Βάζει τεχνητή νοημοσύνη για την επεξεργασία σε εικόνες

Facebook
Twitter

Η αμερικανική Adobe ανακοίνωσε ότι ενσωματώνει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης στο γνωστό πρόγραμμα. Το σύστημα εκπαιδεύτηκε χωρίς εικόνες με copyright, κάτι που σημαίνει ότι οι χρήστες δεν χρειάζεται να ανησυχούν για αγωγές.

Εφαρμογές όπως το Dall-E της OpenΑΙ και το Midjourney της ομώνυμης εταιρείας επιτρέπουν ήδη στους χρήστες να δημιουργούν πρωτότυπες εικόνες απλά περιγράφοντάς το περιεχόμενο που θέλουν. Μέχρι σήμερα όμως δεν χρησιμοποιούνται ευρέως για εμπορικούς σκοπούς λόγω νομικών ζητημάτων που αφορούν τα δεδομένα με τα οποία εκπαιδεύονται οι αλγόριθμοι.

Η Adobe διαβεβαιώνει τώρα ότι οι χρήστες του Photoshop δεν θα κινδυνεύουν από αγωγές για παραβίαση πνευματικής ιδιοκτησίας, δεδομένου ότι η τεχνολογία της, την οποία ονομάζει Firefly, εκπαιδεύτηκε νόμιμα με εικόνες του Adobe Stock.

Έπειτα από δοκιμές περίπου έξι εβδομάδων, η εταιρεία προσθέτει στο Photoshop –το δημοφιλέστερο πρόγραμμά της- νέα εργαλεία AI όπως το «Generative Fill», το οποίο επιτρέπει στον χρήστη να επεκτείνουν υπερβολικά κροπαρισμένα αρχεία και να εισαγάγουν εικόνες απλά περιγράφοντάς τες με λόγια.

Το εργαλείο μπορεί για παράδειγμα να πάρει την εικόνα ενός λουλουδιού και να τη μετατρέψει σε ανθισμένο λιβάδι με ένα βουνό στο φόντο.

Πρόθεση της Adobe δεν είναι να καταργήσει τους γραφίστες αλλά να τους διευκολύνει στη δημιουργία νέων εικόνων, διαβεβαίωσε ο Ίλαϊ Γκρίνφιλντ, διευθυντής τεχνολογίας ψηφιακών μέσων στην Adobe.

Στο παρελθόν, είπε, οι χρήστες σπαταλούσαν πολύτιμο χρόνο στην αναζήτηση κατάλληλων εικόνων, τις οποίες έπρεπε να επεξεργάζονται και να συνδέουν με το χέρι. «Επιταχύνει δραματικά την παραγωγική διαδικασία» είπε ο Γκρίνφιλντ.

To Photoshop πάντως διαθέτει ήδη ορισμένα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης, όπως το εργαλείο που επιλέγει αντικείμενα και τα απομονώνει από το φόντο, απαλλάσσοντας το χρήστη από την κοπιαστική και ανιαρή εργασία του «ξεγυρίσματος».

Διαθέτει επίσης μια σειρά από «νευρωνικά φίλτρα», τα οποία επιλέγουν αυτόματα τα μάτια, τα μαλλιά ή τα φρύδια των εικονιζόμενων, αλλάζει την ηλικία τους, ακόμα και την κατεύθυνση του βλέμματός τους.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top