ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Πιερρακάκης: Ανανέωση διαβατηρίων ψηφιακά σε μερικές εβδομάδες – Τι θα αλλάξει για το γνήσιο της υπογραφής

psifiaka diabatiria Pierrakakis
Εντός μερικών εβδομάδων θα είναι έτοιμη η εφαρμογή για την ψηφιακή ανανέωση διαβατηρίων, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης  μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Συγκεκριμένα σε ερώτηση εάν θα απαλλάξει και υπηρεσίες όπως είναι τα αστυνομικά τμήματα είπε τα εξής: “σε ό,τι αφορά τις εξουσιοδοτήσεις και τις υπεύθυνες δηλώσεις, το ξέρετε το παρέχουμε ήδη από το gov.gr. Tι μας εκκρεμεί; Το γνήσιο της υπογραφής για άλλα έγγραφα. Πριν από το τέλος της χρονιάς θα το παρέχουμε και αυτό ψηφιακά ως υπηρεσία μέσω του gov.gr”.
“Δηλαδή να το πω απλά, το γνήσιο της υπογραφής συνολικά θα παρέχεται μέσω του gov.gr.

Άρα έχουμε συμφωνήσει με τον κ. Θεοδωρικάκο να αποσυμφορηθούν τα αστυνομικά τμήματα. Και ο στόχος είναι γενικά όλες αυτές οι υπηρεσίες, όχι μόνο τα κλασσικά πράγματα που κάνει κανείς σε ένα αστυνομικό τμήμα όπως για παράδειγμα είναι η απώλεια ταυτότητας η δήλωση που το έχουμε ψηφιοποιήσει ήδη, αλλά και πράγματα που γίνονται και σε άλλες χώρες “όπως για παράδειγμα να μπορεί κανείς να ανανεώσει το διαβατήριό του με έναν εύκολο τρόπο” τόνισε ο κ. Πιερρακάκης και πρόσθεσε:

“Μια ανανέωση θα πρέπει να μπορεί να γίνεται εύκολα εάν κάποιος αναρτήσει μια φωτογραφία και πληρώσει ένα παράβαλο. Αυτό γίνεται σε πολλές χώρες”.

Στη ερώτηση πότε θα είναι έτοιμο το project με το διαβατήριο είπε ότι αυτό “είναι θέμα μερικών εβδομάδων”.

You may also like

Comments are closed.