ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Aιγιάλεια: Πήγαν για ορθοπεδικό αλλά εφημέρευε παθολόγος! Τραγικές ελλείψεις σε Νοσοκομείo και Κέντρα Υγείας

1 3
Τον προβληματισμό τους για την μετατροπή του Νοσοκομείου Αιγίου σε Κέντρο Υγείας, μεταφέρει ομάδα πολιτών της Αιγιαλείας, με επιστολή της προς τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη.

Η «Ομάδα Πολιτών για την Βελτίωση της Ζωής στην Αιγιάλεια», κατηγορεί το Υπουργείο ότι αποδυνάμωσε τα Κέντρα Υγείας για να ενδυναμώσει το Νοσοκομείο και πως το μόνο που καταφέρνει είναι να μετατρέπει αυτό σε Κέντρο Υγείας…

«Με την πολιτική που ακολουθεί η υγειονομική περιφέρεια καταφέρατε το απίθανο. Και τα Κέντρα Υγείας στην περιοχή μας να διαλύσετε, προς χάριν του Νοσοκομείου και το Νοσοκομείο να υποβαθμίσετε σε Κέντρο Υγείας. Στην Αιγιάλεια υπάρχουν δύο Κέντρα Υγείας. Ένα στο Αίγιο και ένα στην Ακράτα. Στο Αίγιο δεν υπάρχει κανένας γιατρός και δανείζεται από το Κέντρο Υγείας Ακράτας. Από την Ακράτα μετακινήθηκαν τρεις γιατροί στην Πάτρα. Στο νοσοκομείο του Αιγίου μετακινήθηκαν 7 γιατροί πάλι από την Ακράτα. Οι υπόλοιποι γενικοί γιατροί του Κέντρου Υγείας Ακράτας κάνουν εφημερίες και στο νοσοκομείο και στην Ακράτα. Αν αυτό δεν σημαίνει διάλυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας και μετατροπή του νοσοκομείου σε Κέντρο Υγείας, να μας εξηγήσετε εσείς τι σημαίνει;» αναφέρουν στον κ. Πλεύρη.

ΤΕΛΟΣ ΤΑ… ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Κατά τη διάρκεια του τρέχοντος μηνός Αυγούστου που η τουριστική κίνηση είναι μεγάλη, δεν υπάρχει διαθέσιμο ούτε ένα ραντεβού για τον Αύγουστο στην Ακράτα αλλά και τα περιφερικά ιατρεία σε Ανατολική και Δυτική Αιγιάλεια.

Ειδικά στις Καμάρες, στα Σελιανίτικα και στον Πλάτανο, με μόνιμο πληθυσμό πάνω από 1.000 κατοίκους, ο αντίστοιχος γενικός γιατρός έρχεται μόνον μια φορά την εβδομάδα γιατί έχει μετακινηθεί στο νοσοκομείο.

ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΌ

Από την πρωτοβουλία πολιτών καταγγέλλεται ανοικτά περιστατικό που συνέβη σε Αιγώτη ο οποίος κατέφυγε στον γενικό γιατρό της περιοχής του.

«Ο γιατρός του συνέστησε να επισκεφθεί εκτάκτως και τον ορθοπεδικό του νοσοκομείου. Όταν επισκέφθηκε το νοσοκομείο, τις απογευματινές ώρες, ποιον νομίζετε ότι είδε στο ορθοπεδικό ιατρείο; Τον πρωινό γενικό γιατρό, ο οποίος του εξήγησε ότι κάνει και τον ορθοπεδικό γιατρό, όπως και άλλοι γενικοί γιατροί, για τις ανάγκες του νοσοκομείου!» επισημαίνουν.

Και προσθέτουν: «Για να είμαστε ειλικρινείς δεν περιμένουμε λύση από το Υπουργείο. Με τις γνωστές δικαιολογίες θα μας απαντήσετε για τις αυξημένες ανάγκες κ.λπ. Ούτε από τους τοπικούς άρχοντες περιμένουμε κάποια αντίδραση. Αυτή την επιστολή όφειλαν να την γράψουν αυτοί, που είναι και εκλεγμένοι. Ούτε από τους βουλευτές μας περιμένουμε κάτι. Έρχονται στα χωριά μας μόνον σε πανηγύρια και σε εορτάζουσες εκκλησίες. Περιμένουμε, όμως, τα πάντα από τους συμπολίτες μας στους οποίους θα υπενθυμίζουμε συνεχώς τι έπρεπε να κάνετε και τι δεν κάνατε».

«Σοβαρά πιστεύετε ότι, με τα στοιχεία που σας παραθέσαμε, θα πετύχει ο θεσμός του Προσωπικού Γιατρού στην Αιγιάλεια;» καταλήγει η επιστολή.

You may also like

Comments are closed.