ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Πιο κοντά στο ΚΕΤχ το νέο Αστυνομικό Μέγαρο

kext stratopedo
«Κλήρωσε» την περασμένη Πέμπτη για το νέο Αστυνομικό Μέγαρο της Πάτρας στον χώρο του ΚΕΤχ, αφού μπήκε η υπογραφή από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο στην Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που αφορά το έργο ενώ ήδη έχει υπογράψει και υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Ουσιαστικά, επρόκειτο για την πλήρη επιβεβαίωση της είδησης που είχε μεταδώσει η «Πολιτεία», μεταφέροντας σχετικές δηλώσεις του βουλευτή Αχαΐας της Ν.Δ. Ανδρέα Κατσανιώτη (φωτογραφία χαμηλά) ο οποίος έχει πρωτοστατήσει στην προσπάθεια για την εξέλιξη της υπόθεσης νέου Αστυνομικού Μεγάρου στην περιοχή των Συνόρων της Πάτρας.

Μάλιστα ο κ. Κατσανιώτης είχε τονίσει στην «Πολιτεία» ότι: «Τα Σύνορα θα αλλάξουν εικόνα» και είχε προϊδεάσει για τις τωρινές εξελίξεις λέγοντας: «Η παραχώρηση του χώρου, στον οποίο θα κατασκευαστεί το νέο Αστυνομικό Μέγαρο, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η ολοκλήρωση των διαδικασιών για να φτάσουμε στην διακήρυξη του διαγωνισμού είναι τα βήματα που ακολουθούν.

Το νερό ήδη μπήκε στο αυλάκι και τόσο η τοπική Αστυνομία όσο και η πόλη της Πάτρας, κερδίζουν από αυτή την εξέλιξη. Η Αστυνομία θα αποκτήσει έναν σύγχρονο και επαρκή χώρο για την κάλυψη των αναγκών της και η περιοχή των Συνόρων της Πάτρας θα αποκτήσει νέα ζωή. Ήταν το πιο λογικό και γίνεται πράξη».

ΜΕ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΤΩΝ ΣΔΙΤ

Το έργο θα γίνει με χρηματοδότηση μέσω ΣΔΙΤ, δηλαδή σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Με την ολοκλήρωση του κύκλου υπουργικών υπογραφών οριστικοποιείται το θέμα της παραχώρησης του χώρου στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τα επόμενα 50 χρόνια, με την καταβολή συμβολικού μηνιαίου μισθώματος.

Εκτιμάται ότι της δημοσίευσης της ΚΥΑ στη Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ) θα ακολουθήσουν οι επίσημες ανακοινώσεις από τον υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, που ως γνωστόν έχει αναλάβει προσωπικά την υλοποίηση του έργου. Στην προ μηνών επίσκεψή του στην Πάτρα άλλωστε είχε δεσμευθεί ότι θα επιστρέψει στην πόλη για τη σχετική ενημέρωση αναφορικά με την πορεία του σχεδίου.

metafora

You may also like

Comments are closed.