ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Ρούλα Πισπιρίγγου: Καμία επικοινωνία με τον Μάνο – Οι νέες αντιφάσεις στην ανακρίτρια

images 1

Επτά μήνες από τον θάνατο της Τζωρτζίνας και σχεδόν πέντε από την προφυλάκισή της στον Κορυδαλλό, η Ρούλα Πισπιρίγκου μετράει αντίστροφα για την απολογία της και οργανώνει με τον νέο δικηγόρο  την στρατηγική και τις επόμενες κινήσεις της.

Οι παρασκηνιακές κινήσεις των τελευταίων ημερών,  και τα όσα ακολουθούν το επόμενο διάστημα, μαζί με τις αποκαλύψεις για ένα νέο θολό σημείο που βάζει σε σκέψεις, συνθέτουν το παζλ στο θέμα που έγινε θρίλερ από τις αρχές της χρονιάς.

«Η ψυχολογική της κατάσταση είναι άσχημη. Βλέπει και θεωρεί ότι γίνεται μια προσπάθεια να της αποδωθούν εγκληματικές πράξεις, που δεν είχαν χαρακτηριστεί έτσι μέχρι πρότινος», είπε ο μέχρι χθες δικηγόρος της Όθων Παπαδόπουλος.

Η 33χρονη κατηγορείται πλέον για τις δολοφονίες και των τριών κοριτσιών της ενώ της έχει αποδοθεί κατηγορία και για την πρώτη ανακοπή της Τζωρτζίνας, την Άνοιξη του 2021, όταν ουσιαστικά ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση στη ζωή του παιδιού, με την 33χρονη να είναι παρούσα και μέσα από τα λόγια και τις περιγραφές της να εντοπίζεται ακόμα μία αντίφαση.

Ήταν εκείνη που ειδοποίησε τους γιατρούς ή μήπως όχι;

Ανακρίτρια: Σύμφωνα με τις καταθέσεις των γιατρών, όταν τους καλέσατε στον θάλαμο δεν τους δώσατε την εντύπωση ότι συμβαίνει κάτι σοβαρό. Για ποιο λόγο είχατε αυτή την συμπεριφορά;

Κατηγορούμενη: Διευκρινίζω ότι εκείνη την ημέρα εγώ δεν πήγα στο γραφείο των γιατρών για να τους καλέσω για βοήθεια. Θεωρώ ότι στις καταθέσεις τους έχουν κάνει λάθος ως προς την ημέρα».

Στη κοινή συνέντευξη όμως που είχε δώσει τον περασμένο Φλεβάρη με τον Μάνο Δασκαλάκη στο σπίτι τους στην Πάτρα, είχε πει πως εκείνη ειδοποίησε τους γιατρούς όταν η Τζωρτζίνα κατέρρευσε μπροστά της.

Λίγους μήνες μετά έκανε στροφή 180 μοιρών και σύμφωνα με ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου επέμεινε, αν και ρωτήθηκε δύο φορές από την ανακρίτρια.

Ανακρίτρια: Από τον ιατρικό φάκελο της Τζωρτζίνας προκύπτει ότι στις 18:50 πήγατε εσείς στο γραφείο των γιατρών. Επομένως τι ακριβώς συνέβη εκείνη την ημέρα, ποιος τελικά ειδοποίησε τους γιατρούς;

Κατηγορούμενη: Επιμένω ότι εγώ εκείνη την ημέρα δεν πήγα στο γραφείο των γιατρών. Στον ιατρικό φάκελο της Τζωρτζίνας στην λογοδοσία των νοσηλευτών αναφέρεται το επεισόδιο της Τζωρτζίνας και ότι ενημερώθηκαν οι γιατροί, γεγονός που σημαίνει ότι η νοσηλεύτρια ειδοποίησε τους γιατρούς για να επιληφθούν της κατάστασης.

«Θεωρεί ότι τα αίτια του θανάτου είναι καθαρά παθολογικά», συμπλήρωσε ο Όθωνας Παπαδόπουλος.

Κλεισμένη από τις αρχές του καλοκαιριού στον εαυτό της, σε συνεχή επικοινωνία με τον δικηγόρο, τους γονείς και την αδερφή της, ετοιμάζεται όχι μόνο να αρνηθεί τις κατηγορίες αλλά και να μιλήσει για τρεις θανάτους που βαφτίστηκαν, όπως λέει, δολοφονίες, χωρίς όπως επιμένει να είναι.

Η επιδίωξη της Πισπιρίγκου

Πρωταρχικός στόχος της 33χρονης είναι η αποδόμηση του πορίσματος Καρακούκη και Καλόγρηα, με δημοσιεύματα την τελευταία εβδομάδα να θέλουν το επιτελείο της να έχει απευθυνθεί ακόμα και στο εξιδεικευμένο ιατροδικαστικό εργαστήριο του FBI.

Κάθε επικοινωνία με τον Μάνο Δασκαλάκη έχει προ πολλού διακοπεί και στο πλευρό της παραμένουν ορισμένοι από τους πιο στενούς συγγενείς και φίλους της.

Εκείνοι που δεν έχουν πειστεί για την ενοχή της και όπως αναφέρουν τις τελευταίες μέρες  αδυνατούν να πιστέψουν ότι ο άνθρωπος που έβλεπαν καθημερινά έχει κάνει ένα τέτοιο έγκλημα.

You may also like

Comments are closed.