ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Πισπιρίγκου: Στην ανακρίτρια για απόπειρα δολοφονίας της Τζωρτζίνας στο «Καραμανδάνειο»

pispirigkou anakritria xr

Στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων θα βρεθεί και πάλι σήμερα η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου, προσωρινά κρατούμενη από τον περασμένο Απρίλιο για την ανθρωποκτονία σε βάρος της 9χρονης πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη. Η κατηγορούμενη καλείται ενώπιον της ανακρίτριας Χριστίνας Σαλάππα, η οποία και ερεύνησε τις συνθήκες θανάτου της Τζωρτζίνας, προκειμένου να απολογηθεί για νέα κατηγορία σε βάρος της σε βαθμό κακουργήματος.

Ειδικότερα η 33χρονη σύμφωνα με συμπληρωματική ποινική δίωξη που της ασκήθηκε, κατηγορείται ότι αποπειράθηκε να δολοφονήσει την 9χρονη, όταν αυτή νοσηλεύονταν στο «Καραμανδάνειο» νοσοκομείο της Πάτρας, χωρίς παθολογικά ευρήματα. Το παιδί είχε εισαχθεί στο συγκεκριμένο νοσοκομείο τον Απρίλιο του 2021, με τη Ρούλα Πισπιρίγκου να αναφέρει στους γιατρούς ότι η κόρη της εκδήλωνε σπασμούς. Έπειτα από λίγα 24ωρα νοσηλείας της μικρής, η 33χρονη ενημέρωσε τους γιατρούς ότι «κάτι συμβαίνει με την Τζωρτζίνα».

Αμέσως εκείνοι έσπευσαν στον θάλαμο που νοσηλεύονταν το κορίτσι και έπειτα από 45 λεπτά καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης το επανέφεραν στη ζωή, όμως ο εγκέφαλός της είχε υποστεί σοβαρές βλάβες. Το παιδί έφυγε τελικά από τη ζωή στις 29 Ιανουαρίου του 2022, μέσα στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», μετά από λήψη μεγάλης ποσότητας κεταμίνης, ουσία που της χορήγησε, σύμφωνα με την αρχική κατηγορία, η μητέρα της!

Τη συμπληρωματική ποινική δίωξη σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Γεώργιος Νούλης, ο οποίος και μελέτησε τη δικογραφία για τις συνθήκες θανάτου της 9χρονης. Ο κ. Νούλης ζήτησε να ασκηθεί στη Ρούλα Πισπιριγκου συμπληρωματική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της Τζωρτζίνας καθώς από τη μελέτη των στοιχείων της δικογραφίας προέκυψε ότι η ανακοπή που υπέστη το παιδί στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο της Πάτρας ήταν αποτέλεσμα ενεργειών της μητέρας της. Ωστόσο, τότε η μικρή κατάφερε να παραμείνει στη ζωή χάρη στις επίμονες προσπάθειες των γιατρών του νοσοκομείου.

Με την προσέλευσή της σήμερα στο ανακριτικό γραφείο, η Ρούλα Πισπιρίγκου αναμένεται να ζητήσει προθεσμία, προκειμένου να λάβει γνώση της δικογραφίας και να προετοιμάσει την απολογία της για το νέο αδίκημα που της απαγγέλθηκε. Η ίδια πάντως έχει αρνηθεί την αρχική κατηγορία για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας με τη χορήγηση μεγάλης δόσης κεταμίνης και το ίδιο αναμένεται να κάνει και τώρα σε ό,τι αφορά στη συμπληρωματική δίωξη που της ασκήθηκε.

Την ίδια στιγμή, η 33χρονη βρίσκεται, εν αναμονή της απόφασης των εισαγγελέων Αντώνη Ελευθεριάνου και Απόστολου Ανδρέου, οι οποίοι χειρίζονται τη δικογραφία με τους θανάτους των άλλων δυο παιδιών της οικογένειας, της Ίριδας και της Μαλένας.

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες οι δυο εισαγγελικοί λειτουργοί θα αποφασίσουν εάν θα ασκήσουν ή όχι και ποινική δίωξη στην κατηγορουμένη, την οποία μάλιστα έχουν καλέσει να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο φάκελος της δικογραφίας εκτός από την ιατροδικαστική έκθεση, που καταλήγει στο συμπέρασμα ότι αιτία θανάτου της Μαλένας και της Ίριδας ήταν η ασφυξία, περιλαμβάνονται και περισσότερες από πενήντα καταθέσεις γιατρών, νοσηλευτών, τραυματιοφορέων και προσώπων από το συγγενικό περιβάλλον της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Οι ιατροδικαστές, χρησιμοποίησαν δύο μεθόδους για να συντάξουν την κρίσιμη έκθεσή τους. Με την πρώτη μέθοδο αξιοποίησαν οποιοδήποτε εύρημα είχαν στη διάθεσή τους, όπως ιστολογικές εξετάσεις, φωτογραφίες κ.λ.π και με τη δεύτερη μέθοδο προσέγγισαν την υπόθεση αποκλείοντας μία σειρά αιτιών θανάτου. Υπό αυτό το πρίσμα, όπως αναφέρουν πληροφορίες, απέκλεισαν το ενδεχόμενο αιτία θανάτου της μικρής Μαλένας να ήταν η ηπατική ανεπάρκεια, όπως αρχικά είχε διαγνωστεί, ενώ σε ό,τι αφορά το μικρότερο από τα παιδιά, την Ίριδα, το έργο των ειδικών ήταν ευκολότερο καθώς είχαν στη διάθεσή τους περισσότερα ευρήματα.

Με υπόμνημα, ωστόσο, που κατέθεσε η Ρούλα Πισπιρίγκου, όταν κλήθηκε ως ύποπτη να δώσει εξηγήσεις για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, επέμενε ότι είναι αθώα και πως δεν είναι εκείνη η οποία προκάλεσε τον θάνατο των δύο άλλων παιδιών της.

You may also like

Comments are closed.