Το παραδοσιακό πιτόγυρο , το πιο αγαπημένο γρήγορο φαγητό των Ελλήνων, τείνει να εξελιχθεί σε είδος πολυτελείας. Η τιμή του τυλιχτού αναμένεται σύντομα να ξεπεράσει τα 5 ευρώ, μετατρέποντας το άλλοτε φτηνό και πρόχειρο γεύμα σε ένα προϊόν απλησίαστο για πολλούς, εξαιτίας της ανεξέλεγκτης ακρίβειας που πλήττει την αγορά.
Σήμερα, για να απολαύσει κάποιος σουβλάκια ακόμη και σε ένα απλό γεύμα, χρειάζεται τουλάχιστον 40 ευρώ, ποσό που για αρκετά νοικοκυριά θεωρείται υπερβολικό. Για δεκαετίες, το σουβλάκι ήταν η πιο προσιτή και γευστική επιλογή, όμως τα τελευταία χρόνια οι συνεχείς ανατιμήσεις έχουν κάνει τους καταναλωτές να το σκέφτονται διπλά πριν παραγγείλουν.
Η διαφορά είναι τεράστια, αφού σήμερα οι 30-35 ευρώ που χρειάζονται αντιστοιχούν στο τριπλάσιο ποσό σε σχέση με πριν από λίγα χρόνια. Το σουβλάκι ήταν πάντα η εύκολη και φθηνή λύση για φοιτητές και εργαζόμενους που ήθελαν να φάνε κάτι γρήγορο χωρίς να μαγειρέψουν, όμως πλέον αυτό έχει αλλάξει.
Πολλοί νέοι δυσκολεύονται να το απολαύσουν ακόμη και περιστασιακά. Όπως λέει χαρακτηριστικά ένας 18χρονος: «Τώρα εγώ είμαι 18 χρονών· για να χορτάσω θέλω 21 ευρώ. Αν είναι δυνατόν! Δηλαδή, και μόνο για να πιω κάτι πρέπει να δουλεύω μια μέρα για να φάω ένα γεύμα».











