ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πλακιωτάκης: «Αύριο θα μπορούν ψηφιακά οι επιβάτες των πλοίων να κάνουν τη δήλωση υγείας»

Ploia 1
Ο Γιάννης Πλακιωτάκης ανακοίνωσε μία σημαντική διευκόλυνση για τους επιβάτες των πλοίων.

Ο υπουργός Ναυτιλίας, μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε ότι από αύριο θα είναι σε θέση οι επιβάτες να κάνουν τη δήλωση υγείας και ψηφιακά, προκειμένου να αποφεύγονται οι συνωστισμοί στα λιμάνια και να διεξάγεται πιο ομαλά η επιβίβασή τους στα πλοία.

Επεσήμανε ότι πρέπει πρώτα οι πολίτες είτε να έχουν εμβολιαστεί είτε να έχουν κάνει rapid test ή self test ή μοριακό έλεγχο.

Ο κ. Πλακιωτάκης διευκρίνισε ότι στις περιπτώσεις που οι πολίτες έχουν εμβολιαστεί δεν χρειάζεται να κάνουν rapid test ή self test αλλά να έχουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού μαζί τους.

Είπε ακόμα ότι παραμένουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα για πληρότητα των πλοίων στο 85% όταν διαθέτουν καμπίνες και στο 80% χωρίς καμπίνες.

Σχετικά με το τραγικό συμβάν που καταγράφηκε το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά, ο υπουργός υπογράμμισε ότι το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να διασφαλίζεται η τάξη και η ασφάλεια στο λιμάνι.

Υπήρξε έγκαιρη αντίδραση του Λιμενικού στο συγκεκριμένο περιστατικό. «Το προσωπικό ανταποκρίνονται στο πολύπλευρο έργο τους με σημαντικά και επιτυχή αποτελέσματα», τόνισε.

You may also like

Comments are closed.