ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Πλατανόδασος: Το νέο αστικό πάρκο που θέλει να αποκτήσει η Πάτρα

3848047

Στο νέο σχέδιο της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης θα εντάξει ο Δήμος το Πλατανόδασος της Πάτρας, έχοντας αυτή τη φορά στόχο να αναβαθμίσει τον χώρο πραγματικά, έτσι ώστε να του δώσει την δυναμική για να αποτελέσει ένα ξεχωριστό περιαστικό πάρκο για την αχαϊκή πρωτεύουσα.

Κάτι που μέχρι τώρα είναι γεγονός ότι δεν έχει κάνει. Το Πλατανόδασος βρίσκεται μεταξύ του Προαστείου και του Καστελόκαμπου και είναι ένας χώρος που άνηκε στον ΟΕΑΔ ο οποίος και τον παραχώρησε δωρεάν επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, το 2017, στον Δήμο.

Ο χώρος δεν είχε πρόσβαση σε δημότες. Ο Δήμος προχώρησε αρχικά σε ορισμένες ήπιας μορφής παρεμβάσεων, διαμορφώνοντας ορισμένα μονοπάτια και βάζοντας κάποια παγκάκια.

Στη συνέχεια όμως το Πλατανόδασος επί της ουσίας εγκαταλείφτηκε. Σύμφωνα με κύκλους της δημοτικής αρχής οι αντιδράσεις που υπήρξαν από οικολόγους δεν τον άφησαν να ολοκληρώσει αυτά που ήθελε.

Αυτή τη στιγμή ο χώρος του Πλατανόδασους είναι γεμάτος από χόρτα, τα μονοπάτια έχουν χαθεί, ενώ έξω από αυτό υπάρχουν μπάζα και πεταμένα σκουπίδια διαφόρων ειδών.

You may also like

Comments are closed.