ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΤΡΑ: Έπλυναν ξανά την πλατεία Εθν. Αντιστάσεως

Πλατεία Όλγας

 

Στο ίδιο έργο θεατές… Ο δήμος Πατρέων κάνει προσπάθεια να καθαρίσει την πόλη. Το συναντάμε, το βλέπουμε. Βέβαια το αποτέλεσμα ενίοτε αδικεί. Όταν δε μιλάμε για μια μεγαλούπολη σαν την Πάτρα και όχι για μια μικρή κωμόπολη.

Ειδικά για την πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως, πρώην πλατεία Όλγας, η προσπάθεια είναι εμφανής. Ένα ακόμα πρωινό που ο φωτογραφικός φακός της «Πολιτείας» απαθανάτισε τον δημοτικό υπάλληλο με τη μάνικα, να πλένει την πλατεία αλλά και το άγαλμα της ελευθερίας που για άλλη μια φορά είχε βρεθεί στο στόχαστρο των βανδάλων.

Η αλήθεια είναι βέβαια ότι παραπάνω σημειώνουμε την προσπάθεια που γίνεται. Την καλή θέληση. Αναφορικά με το αποτέλεσμα, όμως, σίγουρα χρειάζονται πολύ περισσότερα. Πιο πολλές ενέργειες, εκτεταμένες σ’ όλη την πόλη. Αν και αυτό απαιτεί περισσότερα άτομα, που ο δήμος δεν διαθέτει.

Επίσης όμως απαιτεί και φύλαξη διότι όσοι βεβηλώνουν το άγαλμα και τα μνημεία της πλατείας, δεν πτοούνται και η σκηνή του καθαρισμού και της καταστροφής διαδέχονται η μία την άλλη σε έναν φαύλο κύκλο που δεν σταματά…

You may also like

Comments are closed.