ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ! Στο έλεος συμμοριών το κέντρο της Πάτρας – Ζητείται αστυνόμευση στα στέκια των ανηλίκων

Facebook
Twitter
lateia georgiou anilikoi

Επαγγελματίες και περιοίκοι διαπιστώνουν αυξημένο κίνδυνο και τονίζουν πως είναι επιτακτική ανάγκη όχι μόνο  να υπάρχουν συχνές περιπολίες της Αστυνομίας, αλλά να είναι σταθερή η παρουσία ένστολων πάνω στην πλατεία…

 

του Αχιλλέα Ροδίτη

Επιτακτική η ανάγκη να υπάρξουν αυξημένες περιπολίες και καθημερινή παρουσία της Ελληνικής Αστυνομίας στην πλατεία Γεωργίου, σύμφωνα με επαγγελματίες και περιοίκους. Και αυτό, όπως τονίζουν στην «Πολιτεία», εξαιτίας των «συμμοριών» ανηλίκων, κυρίως ρομά, που εκμεταλλευόμενοι τον συνωστισμό κλέβουν κινητά και χαρτζιλίκια!

Είναι γνωστό ότι η κεντρική πλατεία της Πάτρας αποτελεί στέκι συνάντησης εφήβων της πόλης, ιδίως τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες. Οι συναντήσεις νέων γίνονται κάθε βράδυ και εκατοντάδες παιδιά κατακλύζουν την πλατεία, στο πάνω, και στο κάτω μέρος της. Ακριβώς αυτό εκμεταλλεύονται οι ομάδες των επιτήδειων, που είναι επίσης νεαροί, κάτω των 18 ετών. Όπως σημειώνει ιδιοκτήτης καταστήματος εστίασης που λειτουργεί ως αργά το βράδυ όλο τον χρόνο, παρότι μιλάμε για την κεντρικότερη τοποθεσία της πόλης, εν τούτοις ο κίνδυνος είναι αυξημένος και η συνήθης απουσία αστυνομικών αφήνει πεδίο ελεύθερο στους επιτήδειους.

«Τα συμβάντα είναι πολλά, και φέτος είχαμε και πέρυσι. Και μιλάμε για περιστατικά που οι νεαροί, παιδιά ρομά κυρίως, επιτίθενται σε παρέες μαθητών που κάθονται στην πλατεία, συνήθως κοριτσιών, κλέβοντας σε χρόνο ρεκόρ τα κινητά τους τηλέφωνα», δηλώνει ο καταστηματάρχης. Και προσθέτει ότι στην προσπάθειά τους αυτή εφαρμόζουν συγκεκριμένα κόλπα: «Πλησιάζουν την παρέα των κοριτσιών, δυο με τρεις μαζί, οι δύο προσποιούνται ότι τσακώνονται και ο τρίτος εκμεταλλεύεται ότι η προσοχή των θυμάτων είναι στραμμένη στο σημείο της αναστάτωσης και ταχυδακτυλουργικά αρπάζει ένα κινητό απ’ το χέρι ενός κοριτσιού και το βάζει στα πόδια». Και διευκρινίζει ότι αυτό συμβαίνει κατ’ επανάληψη. Και οι δράστες στοχεύουν κυριότερα σε παρέες κοριτσιών φοβούμενοι ότι σε αγόρια ίσως να μην τα καταφέρουν.

 

ΚΛΕΒΟΥΝ ΚΑΙ ΤΣΑΝΤΕΣ

plateia georgiou paidia anhlika

Βέβαια δεν είναι ότι περιορίζονται μόνο στα κινητά αφού και τα τσαντάκια των κοριτσιών μπαίνουν κι αυτά στο «στόχαστρο». Κι αν το υποψήφιο θύμα έχει στραμμένη την προσοχή της/ου στην παρέα του, τότε η «δουλειά» γίνεται ακόμα πιο εύκολα. Και το χαρτζιλίκι που υπάρχει στο τσαντάκι, κάνει «φτερά»!

«Όλα αυτά είναι δυστυχώς η καθημερινότητα της πλατείας, όσο κι αν ακούγεται παράξενο και εξοργιστικό, να μιλάμε για… ‘συνηθισμένες’ κλοπές και ‘συνηθισμένα’ αδικήματα τέτοιου είδους, στο κεντρικότερο σημείο της πόλης μας και εν μέσω εκατοντάδων παιδιών. Όμως είναι όλοι ανήλικοι, τι να κάνουν; Κι εμείς οι επαγγελματίες έχει τύχει να αντιληφθούμε παρόμοια περιστατικά και να κυνηγήσουμε κλέφτες, αλλά άντε να τους πιάσεις», λέει στην «Πολιτεία» ένας άλλος μαγαζάτορας, από το πάνω μέρος της πλατείας.

Φυσικά δεν είναι μόνο οι μικρο-κλοπές. Είναι και οι επιθέσεις βίας από οργανωμένες «συμμορίες» ανηλίκων, όπως κατ’ επανάληψη έχει γράψει η «Πολιτεία» μεταφέροντας μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων, και γονέων παιδιών που δέχθηκαν ξυλοδαρμούς ή και εκβιασμούς από συνομήλικούς τους.

 

ΖΗΤΕΙΤΑΙ… ΕΛ.ΑΣ.

Αυτό που ζητούν και περιμένουν τόσο οι επαγγελματίες περιμετρικά της πλατείας Γεωργίου, όσο βέβαια και οι ίδιοι οι γονείς, είναι να υπάρχει σταθερή παρουσία της Αστυνομίας στον χώρο. «Μόνο έτσι θα αποθαρρύνονται οι θρασείς δράστες, αλλιώς, τα παιδιά μας θα είναι πάντα έκθετα στον κίνδυνο και την απειλή τέτοιων ομάδων που δρουν ανεξέλεγκτα και εκμεταλλεύονται την μη αστυνόμευση της πλατείας», σημειώνει επαγγελματίας της εστίασης.

Κάτι που βέβαια αποτελεί αίτημα που αφορά κι άλλες πλατείες ή περιοχές όπου τα απογεύματα και τα βράδια του χειμώνα, σφύζουν από ζωή γιατί καταφθάνουν έφηβες και έφηβοι απ’ όλη την πόλη. Περιοχές που είναι γνωστά στέκια μαθητών, όπως είναι ο πεζόδρομος της Γεροκωστοπούλου ή η πλατεία Τριών Συμμάχων, αλλά και ο μόλος της Αγίου Νικολάου.

ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

0005

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top