ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Δείτε τι γίνεται κάθε μέρα στην Πλαζ της Πάτρας | Δίπλα στο κύμα με σουβλάκι στην καντίνα και στο τέλος το… μοναδικό ηλιοβασίλεμα!

ΚΕΝΤΡΙΚΗ

Πανδημία και ακρίβεια άλλαξαν τις συνήθειες στην διασκέδαση των πολιτών. Καταφεύγουν στην Πλαζ, για πιο φθηνά, σχεδόν ανέξοδα, βράδια. Κι όχι μόνο. Στη λίστα μπαίνουν κι οι άλλες παραλίες αναλόγως του τόπου διαμονής του καθενός…

του Αχιλλέα Ροδίτη

Το αδιαχώρητο επικρατεί στην Πλαζ της Πάτρας σε καθημερινή βάση. Είναι ολοφάνερο ότι συνέβη αυτό που η «Πολιτεία» πρώτη έγραψε από την αρχή της πανδημίας. Πως οι συνήθειες των πολιτών άλλαξαν ριζικά, αλλαγή η οποία ενισχύθηκε και εντάθηκε σε συνδυασμό με την επέλαση της ακρίβειας και της κρίσης που μαστίζει τη μεγάλη πλειοψηφία πολιτών. Όπως οι νεαροί στράφηκαν προς τις σκάλες και τις πλατείες, με μπύρες απ’ το περίπτερο, έτσι και οι μεγαλύτερης ηλικίας πατρινοί καταφεύγουν στις κοντινές παραλίες για να περάσουν το μεγαλύτερο μέρος της μέρας. Η πιο δημοφιλής και ευκολότερα προσιτή, λόγω μικρής απόστασης, είναι η παραλία της Πλαζ.

IMG 3684

Αρκεί μια βόλτα εκεί, όχι μόνο τα Σαββατοκύριακα, αλλά και μια απλή καθημερνή, για να διαπιστώσει κανείς του λόγου το αληθές. Είναι εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες οι πολίτες που σπεύδουν μόνοι, με φίλους ή και οικογενειακά, περνώντας ως αργά το βράδυ δίπλα στο κύμα και χρησιμοποιώντας τις δυο καντίνες που λειτουργούν στην παραλία για να πιουν κάτι ή για γρήγορο σνακ. Και είναι πολίτες κάθε ηλικίας. Από ηλικιωμένους και μεσήλικες μέχρι ακόμα και νεαρούς που τα βράδια ανάβουν φωτιές δίπλα στη θάλασσα.

IMG 3681

Είναι δε αξιοσημείωτο ότι από κάποια ώρα κι έπειτα είναι αδύνατο να βρεις θέση στάθμευσης, αν πας με αυτοκίνητο. Αφού από την αρχή της παραλίας μέχρι και τον χώρο μπροστά από το πρώην κάμπινγκ του ΕΟΤ είναι όλες οι θέσεις πιασμένες. Βέβαια εναλλακτικός τρόπος είναι και η γραμμή του αστικού ΚΤΕΛ. Τα λεωφορεία πάνε κι έρχονται γεμάτα κόσμο μέχρι και το τελευταίο δρομολόγιο (φωτογραφία δεξιά).

«ΓΥΡΝΑΜΕ ΜΕΤΑ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ»

«Φθηνά, σχεδόν ανέξοδα, περνάμε όλο το απόγευμα εδώ. Πολλές φορές μένουμε και μέχρι αργά το βράδυ. Αν μάλιστα δεν δουλεύω την επόμενη μέρα μπορεί και να γυρίσουμε με τη γυναίκα και τα παιδιά στο σπίτι, μετά τα μεσάνυχτα», δήλωσε στην «Πολιτεία» ο Άγγελος Παναγόπουλος. Ιδιωτικός υπάλληλος και «θαμώνας» της Πλαζ, όπως τουλάχιστον δηλώνει ο ίδιος.

«ΕΞΥΠΗΡΕΤΩ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΤΟΜΑ»

Από την πλευρά του, ο Νίκος Σκαλτσάς, υπεύθυνος μιας από τις δύο καντίνες που λειτουργούν στο χώρο, επιβεβαιώνει ότι καθημερινά επικρατεί πανδαιμόνιο από κόσμο. «Καθημερινές θα εξυπηρετήσω εκατοντάδες άτομα. Πάνω από 400 με 500 συμπολίτες, στη χειρότερη περίπτωση. Ενώ τα Σαββατοκύριακα, ο κόσμος που προσέρχεται μπροστά από την καντίνα μετριέται σε χιλιάδες άτομα», εξηγεί. Διευκρινίζοντας μάλιστα ότι δεν προσέρχονται στις καντίνες όλοι όσοι πηγαίνουν στην πλαζ. Πράγμα που σημαίνει ότι ο κόσμος εκεί είναι πολύ περισσότερος.

ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΟΜΠΡΕΛΕΣ…

Βέβαια σπάνια συναντάμε περιοχή και δημοφιλή σημεία χωρίς ελλείψεις και «κακώς κείμενα». Και το τρανταχτό παράδειγμα στην περίπτωση της Πλαζ της Πάτρας είναι η παντελής έλλειψη σκιάστρων. Ο Δήμος Πατρέων έχει κατασκευάσει ξύλινα κιόσκια, όπως άλλωστε φαίνεται και στις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε σήμερα, αλλά δεν είναι αρκετά να παρέχουν την σκίαση που χρειάζονται οι λουόμενοι. Και το κυριότερο είναι ότι δεν υπάρχουν θαλάσσιες ομπρέλες κατά μήκος της παραλίας, όπως υπήρχαν προηγούμενα καλοκαίρια. Και είναι κάτι που επισημαίνουν οι λουόμενοι μιλώντας στην «Πολιτεία». “Όταν ξέρουν ότι συχνάζει τόσος κόσμος είναι ν’ απορεί κανείς για ποιο λόγο δεν έχουν τοποθετηθεί ομπρέλες και δεν έχει διασφαλιστεί η σκιά στους πολίτες”, μας λέει λουόμενος.

Δείτε φωτογραφίες από την παραλία της Πλαζ:

[by Achilleas Roditis]

Ο κόσμος ξεκινά να συνωστίζεται από την αρχή της Πλαζ κοντά στην Κανελλοπούλου

Ο κόσμος ξεκινά να συνωστίζεται από την αρχή της Πλαζ κοντά στην Κανελλοπούλου

Δεν πέφτει ούτε καρφίτσα από νωρίς το απόγευμα ως αργά το βράδυ

Δεν πέφτει ούτε καρφίτσα από νωρίς το απόγευμα ως αργά το βράδυ

Πολλά τα ξύλινα κιόσκια αλλά δεν αρκούν για να δημιουργείται σκιά

Πολλά τα ξύλινα κιόσκια αλλά δεν αρκούν για να δημιουργείται σκιά

Τις καθημερινές ο κόσμος είναι εκατοντάδες και τα Σαββατοκύριακα χιλιάδες

Τις καθημερινές ο κόσμος είναι εκατοντάδες και τα Σαββατοκύριακα χιλιάδες!

Το θετικό στοιχείο στην πλαζ είναι οι λειτουργικές και επισκευασμένες καμπίνες για να αλλάζουν ρούχα οι λουόμενοι

Το θετικό στοιχείο στην πλαζ είναι οι λειτουργικές και επισκευασμένες καμπίνες για να αλλάζουν ρούχα οι λουόμενοι

Από πιτσιρικάδες μέχρι ηλικιωμένοι έχουν τις καντίνες για τα απολύτως απαραίτητα. Ένα σουβλάκι και ένα κουτί αναψυκτικό...

Από πιτσιρικάδες μέχρι ηλικιωμένοι έχουν τις καντίνες για τα απολύτως απαραίτητα. Ένα σουβλάκι και ένα κουτί αναψυκτικό…

Αμέτρητα τα ΙΧ αυτοκίνητα. Με δυσκολία παρακάρουν ακόμα και δίκυκλα

Αμέτρητα τα ΙΧ αυτοκίνητα. Με δυσκολία παρκάρουν ακόμα και δίκυκλα!

Και ερασιτέχντες ψαράδες επιδίδονται στο αγαπημένο του χόμπι

Ερασιτέχνες ψαράδες επιδίδονται στο αγαπημένο του χόμπι

Τα αστικά λεωφορεία πάνε κι έρχονται γεμάτα

Τα αστικά λεωφορεία πάνε κι έρχονται γεμάτα

Οι θέσεις πάρκινγ είναι κατηλειμμένες σ όλο το μήκος της παραλίας. Ακόμα και εκεί όπου απαγορεύεται

Οι θέσεις πάρκινγκ είναι κατειλημμένες σ’ όλο το μήκος της παραλίας. Ακόμα και εκεί όπου απαγορεύεται

Για το τέλος διαλέξαμε το μοναδικό ηλιοβασίλεμα της πόλης…

IMG 3689

IMG 3690

 

Από την έντυπη έκδοση της Αχαϊκής Πολιτείας:

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ 01 08 2022 page 0022

 

You may also like

Comments are closed.