ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Πλεύρης: Εξοργισμένος με το περιστατικό του 49χρονου στον ‘Αγιο Ανδρέα’

plevris metra
Με ανάρτησή του στο twitter ο Θάνος Πλεύρης ζητά να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν για το θάνατο του 49χρονου στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα, στην Πάτρα.

Ο Θάνος Πλεύρης έγραψε στην ανάρτησή του πως «ζητήθηκε κατεπείγουσα έρευνα και άμεσα θα διερευνηθούν και θα αποδοθούν ευθύνες, όπου υπάρχουν, για το περιστατικό θανάτου του 49 χρόνου στην Πάτρα. Σε όποιον καταφθάνει εκτάκτως σε νοσοκομείο οφείλουμε να παρέχουμε τη δέουσα φροντίδα είτε το νοσοκομείο εφημερεύει είτε όχι».

Όλα ξεκίνησαν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, όταν και πήγε στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» με δυνατούς πόνους στο στήθος και λίγη ώρα αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή αβοήθητος στον δρόμο. Σύμφωνα με πληροφορίεςο άτυχος άντρας, το πρωί της ίδιας μέρας, είχε επισκεφθεί και ιδιώτη γιατρό, ο οποίος, μάλιστα, τον συμβούλευσε να πάρει αναλγητικά φάρμακα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπάλληλος ασφαλείας στην είσοδο του νοσοκομείου που δεν εφημέρευε, άφησε τον 49χρονο να μπει στο νοσοκομείο και μάλιστα τον καθοδήγησε προς το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών. Ωστόσο, κατά πληροφορίες, εκεί, ο άτυχος άνδρας μίλησε με μία νοσηλεύτρια, η οποία και τον συμβούλευσε να επισκεφθεί το νοσοκομείου του Ρίου, το οποίο και εφημέρευε, καθότι θεωρούσε ότι ο 49χρονος είχε συμπτώματα ψύξης. Η νοσηλεύτρια, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν κάλεσε πότε γιατρό για να εξετάσει τον ασθενή, όπως είθισται σε επείγοντα περιστατικά.

Νέες πληροφορίες αναφέρουν πως στα Επείγοντα του νοσοκομείου τον άτυχο 49χρονο είδε αρχικά βοηθός νοσηλευτή και στη συνέχεια νοσηλεύτρια. Ουδείς από τους δύο κάλεσε γιατρό, καρδιολόγο ή παθολόγο, ως όφειλαν για την περαιτέρω αξιολόγηση του ασθενούς. Όπως αναφέρουν πηγές από το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», οι δύο εργαζόμενοι του νοσηλευτικού προσωπικού ισχυρίζονται ότι ο 49χρονος έκανε λόγο για πόνο στην αυχένα, γι’ αυτό και του σύστησαν να επισκεφθεί το εφημερεύον νοσοκομείο.

Είχε επισκεφθεί και ιδιώτη γιατρό

Μάλιστα ο άτυχος άντρας, το πρωί της ίδιας μέρας, είχε επισκεφθεί και ιδιώτη γιατρό, ο οποίος, μάλιστα, τον συμβούλευσε να πάρει αναλγητικά φάρμακα.

Είναι προφανές, αναφέρουν νοσοκομειακοί παράγοντες, ότι ακόμη κι αν ένα νοσοκομείο δεν εφημερεύει οι νοσηλεύτριες και οι γιατροί έχουν υποχρέωση να προσφέρουν βοήθεια και να φροντίσουν όποιον έχει άμεση ανάγκη.

«Πρέπει να μας εξηγήσουν γιατί δεν έδωσαν τις πρώτες βοήθειες σε έναν συνάνθρωπό μας…», αναφέρουν μέλη της οικογένειας του εκλιπώντος, οι οποίοι κατηγορούν τους υπευθύνους του νοσοκομείου για έλλειψη ανθρωπιάς «Ανθρωπιά τέλος…» αναφέρει ο σύζυγος της αδελφής του 49χρονου.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ζήτησε κατεπείγουσα έρευνα για το περιστατικό προκειμένου να διερευνηθεί τι έγινε και να αποδοθούν άμεσα ευθύνες. Στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» μεταβαίνει εκτάκτως και ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης.

Ξεσπά ο αδελφός του 49χρονου που πέθανε έξω από το «Άγιος Ανδρέας»

Όπως καταγγέλλει ο αδελφός του 49χρονου, οι νοσηλευτές του νοσοκομείου «Αγιος Ανδρέας» τον έδιωξαν γιατί δεν εφημερεύαν χωρίς να του πάρουν ούτε την πίεση. Μολονότι, ο άτυχος άνδρας είχε έντονους πόνους στο στήθος και την πλάτη.

«Πήρε το αμάξι και πήγε μόνος του γιατί δεν ένιωθε καλά. Μόλις έφτασε στον Αγιο Ανδρέα, που είναι κοντά στο σπίτι του, ο σεκιουριτάς του είπε να περάσει. Οι νοσηλευτές μέσα του είπαν να φύγει γιατί δεν δέχονται περιστατικά καθώς το νοσοκομείο δεν εφημέρευε. Τον έδιωξαν χωρίς να του πάρουν ούτε την πίεση παρόλο που ο άνθρωπος δεν ένιωθε καλά», λέει ο κ. Απόστολος Νεμουτιάνος.

Ο άτυχος 49χρονος επέστρεψε στο όχημά του με προορισμό το νοσοκομείο του Ρίο το οποίο είχε εφημερία. Η κατάσταση της υγείας του όμως επιδεινώθηκε και κάλεσε τον άλλο του αδελφό για βοήθεια.

Δυστυχώς, στον δρόμο για το εφημερεύον νοσοκομείο κατέληξε. Οι περιγραφές από τα τελευταία, δραματικά λεπτά της ζωής του 49χρονου σοκάρουν. «Βγαίνει έξω και παίρνει τον άλλο μας αδελφό τηλέφωνο. Σε ένα 20λεπτο ήταν εκεί. Τον έβαλε στο αυτοκίνητό του αλλά ο Θεοδωρής του έλεγε ‘δεν νιώθω καλά’. Στα 5 χιλιόμετρα, στην Περιμετρική της Πάτρας, λιποθύμησε. Κατέληξε μετά από λίγο μέσα στο αμάξι».

Ο. κ. Νεμουτιάνος αποκαλύπτει, παράλληλα, πως ο 49χρονος είχε επισκεφθεί έναν ιδιώτη γιατρό τις τελευταίες ημέρες καθώς είχε ένα κρύωμα. «Είχε ένα θέμα με κρύωμα. Η μύτη μου και η πλάτη μου μας παραπονούταν. Είχε πάρει και αντιβίωση», προσθέτει ο ίδιος.

 

You may also like

Comments are closed.