ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Πλεύρης για αναισθησιολόγους στο «Αγία Σοφία»: Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν

Facebook
Twitter
Μεταφορά αναισθησιολόγων από άλλα νοσοκομεία για δύο μήνες και κατά προτεραιότητα προκήρυξη θέσεων: με τον τρόπο αυτό επιχειρεί η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τα τακτικά χειρουργεία στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».

Αυτό αποκάλυψε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον ΣΚΑΪ ο ίδιος ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, παραδεχόμενος παράλληλα πως αυτό θα δημιουργήσει δυσλειτουργίες σε άλλα νοσοκομεία ενηλίκων.

Όπως είπε ο ίδιος, η λίστα χειρουργείων στο «Αγία Σοφία» ήταν 2.853 το 2019 και είναι 2.925 σήμερα, δηλαδή αυξήθηκαν κατά 70.

Ανέφερε δε, πως άμεσα θα ανοίξει άλλη μια χειρουργική κλίνη, ώστε να μειωθεί αυτή η λίστα.

Οι 10 αναισθησιολόγοι που εργάζονται στο νοσοκομείο δεν επαρκούν, καθώς πρόκειται για χειρουργεία σε μικρά παιδιά, πολλά από αυτά είναι βρέφη και τα χειρουργεία είναι πολύωρα και χρειάζονται μεγάλη φροντίδα.

«Φανταστείτε ότι δεν ψάχνουμε έναν οποιονδήποτε. Μας έδωσαν συγκεκριμένα ονόματα ανθρώπων που έχουν περάσει από το Παίδων και πήραν άλλες θέσεις. Ερχόμαστε σε επικοινωνία μαζί τους για ένα δίμηνο να μεταφερθούν, ώστε παράλληλα να προκηρυχθούν κι οι θέσεις. Διάθεση υπάρχει», τόνισε χαρακτηριστικά.

Και συμπλήρωσε:

«Το θέμα θα το απαλύνουμε, μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν».

Υποστήριξε δε, πως η έλλειψη αναισθησιολόγων είναι ένα μεγάλο πρόβλημα και στην Ευρώπη.

Ο κ. Πλεύρης απέρριψε το ενδεχόμενο επίταξης αναισθησιολόγων από τον ιδιωτικό τομέα ωστόσο τάχθηκε υπέρ της συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα, φέρνοντας ως παράδειγμα τη θετική εμπειρία από την Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα, όπου έχουν γίνει περί τα 2.500 χειρουργεία σε ιδιωτικές κλινικές χωρίς καμία συμμετοχή του πολίτη.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top