ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πλεύρης για ανεμβολίαστους υγειονομικούς: Πώς θα γίνει η επιστροφή τους στα νοσοκομεία

1100 377bc22e 6607 48b9 83c5 a07bf6a594d1

Ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9.89 και στον δημοσιογράφο Σωτήρη Μπέσκομίλησε για τα μέτρα που θα ισχύσουν για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, σχετικά με την επιστροφή τους στην εργασία τους, μετά την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ, υπέρ τους.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην στην έλλειψη φαρμάκων καθώς και για ειδικά θέματα του ΕΣΥ.

Απόφαση ΣτΕ

«Πρώτα απ’ όλα γιατί έχω διαβάσει διάφορα να πούμε ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας στην ολομέλειά του έκρινε το μέτρο συνταγματικό.

Το μέτρο αυτό έχει παραταθεί δύο φορές από τότε που ίσχυσε.

Το Δεκέμβριο και τον Μάρτιο και το 3ο τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε ότι η αιτιολογία που είχαμε για την τελευταία παράταση του μέτρου που έγινε τον Απρίλιο, κατά την κρίση του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν αιτιολογείται με τέτοιο τρόπο που να δικαιολογείται βάσει της αρχής της αναλογικότητας.

Υπό αυτήν την έννοια περιμένουμε την άλλη εβδομάδα να δούμε την απόφαση, φαντάζομαι ότι θα υπάρχει απόφαση. Αυτή τη στιγμή το μόνο που έχουμε είναι το απόσπασμα.

Εμείς έχουμε πει και αυτό΄΄ ισχύει για όλες τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, ότι οι αποφάσεις των δικαστηρίων γίνονται σεβαστές και τηρούνται.

Από εκεί και πέρα μόλις πάρουμε την απόφαση θα δούμε το πλαίσιο το οποίο ορίζει η ίδια η απόφαση και αυτό το οποίο έχω πει και ισχύει, είναι ότι η τήρηση της απόφασης θα γίνει με τέτοιο τρόπο που η ίδια η απόφαση να μη δημιουργεί πρόβλημα στη δημόσια υγεία».

You may also like

apates internet ΚΟΙΝΩΝΙΑ

SafeInernet4Kids | Ανησυχητικά τα στοιχεία έρευνας για το διαδίκτυο και τον εθισμό

Ανησυχητικά ποσοστά διαδικτυακής σεξουαλικής κακοποίησης/αποπλάνησης, διαδικτυακού εκφοβισμού και υπερβολικής ενασχόλησης στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση δείχνει έρευνα ...

Comments are closed.