ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Πλημμύρες: Διπλές οι αιτήσεις για τη διεκδίκηση των αποζημιώσεων

Facebook
Twitter
Το δύσκολο και χρονοβόρο έργο της ακριβούς αποτύπωσης των καταστροφών που υπέστησαν καλλιέργειες και αγροτικός εξοπλισμός από τις πλημμύρες ξεκινά απ’ την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΕ Ηλείας.

Οι παραγωγοί καλούνται να κάνουν διπλή δουλειά προκειμένου να τύχουν των κρατικών αποζημιώσεων για τις απώλειες που υπέστησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Σύμφωνα με τις διευκρινήσεις που δόθηκαν χθες οι αιτήσεις που θα υποβληθούν θα είναι διπλές, τόσο στην προαναφερθείσα υπηρεσία όσο και στον ΕΛΓΑ. Οι ζημιές σε καλλιέργειες, θερμοκήπια, σταβλικές εγκαταστάσεις και αγροτικές αποθήκες θα δηλώνονται αποκλειστικά και μόνον στον ΕΛΓΑ.

Στον αντίποδα, η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής θα δέχεται αιτήσεις για τις επιτροπές κρατικής αρωγής από πλημμυροπαθείς παραγωγούς για ζημιές που αφορούν σε αγροτικά μηχανήματα, όπως γεωργικούς ελκυστήρες, αγροτικά εργαλεία, μοτέρ. Η ίδια υπηρεσία θα δέχεται, επίσης, αιτήσεις για καταστροφές σε μεταποιημένα προϊόντα, γεωργικά φάρμακα, λιπάσματα και αγροτικές περιφράξεις.

Πέρα από τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις, ο Δήμος Ανδραβίδας- Κυλλήνης ξεκίνησε από χθες τη καταγραφή των ζημιών που προκάλεσαν οι πλημμύρες σε οικίες και οικοσκευές, προκειμένου τριμελής επιτροπή να εξετάσει τα αιτήματα των πολιτών για τη χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης. Η διαδικασία θα διαρκέσει μέχρι τις 27 Δεκεμβρίου.

Οι πληγέντες καλούνται να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στις κατά τόπους δημοτικές ενότητες (Βουπρασία, Λεχαινά, Ανδραβίδα και Κάστρο-Κυλλήνη) μαζί με τα αναγκαία δικαιολογητικά, όπως την δήλωση φορολογίας εισοδήματος τελευταίου φορολογικού έτους, για την επιβεβαίωση της κύριας ιδιόκτητης, μισθωμένης ή παραχωρημένης κατοικίας και την τελευταία υποβληθείσα δήλωση στοιχείων ακινήτου, συνοδευόμενη από υπεύθυνη δήλωση ότι δεν υπάρχει μεταβολή, σε περίπτωση ιδιόκτητης κατοικίας.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top