ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πλοία: Πώς γίνεται από σήμερα (15/7) ο έλεγχος από το λιμενικό

ploia taxidi
Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής αναλαμβάνουν από σήμερα, Πέμπτη (15/7) τους ελέγχους για την επιβίβαση στα πλοία.

Η απόφαση συζητήθηκε και «κλείδωσε» στη διάρκεια χθεσινής σύσκεψης με την ηγεσία του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Συγκεκριμένα, όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν πρέπει να βρίσκονται στο λιμάνι τουλάχιστον μιάμιση ώρα πριν την ώρα αναχώρησης του πλοίου, προκειμένου να περνούν από τον έλεγχο.

Η απόφασή αυτή διασφαλίζει την πληρότητα στους ελέγχους και κατά συνέπεια τη μέγιστη δυνατή προστασία της υγείας των επιβατών, που αποτελεί σταθερή προτεραιότητα του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης δήλωσε:

«Ζητώ τη συνεργασία όλων όσων πρόκειται να ταξιδέψουν με πλοία. Παρακαλώ να έχουν μαζί τους τα απαραίτητα έγγραφα, να τηρούν σχολαστικά τα μέτρα προστασίας, να ακολουθούν τις υποδείξεις των γυναικών και των ανδρών του Λιμενικού Σώματος.

Επίσης, για την διευκόλυνσή τους, να βρίσκονται στο λιμάνι τουλάχιστον μιάμιση ώρα πριν την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης του πλοίου . Με εμβολιασμό, τήρηση των μέτρων και υπευθυνότητα, μπορούμε να χαρούμε υγιείς το φετινό καλοκαίρι».

You may also like

Comments are closed.