ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Πνιγμοί στην θάλασσα: Μια μεγάλη μάστιγα για τη χώρα μας

Facebook
Twitter
Aρνητικό ρεκόρ καταγράφουν φέτος οι πνιγμοί στη χώρα μας και για το θλιβερό αυτό γεγονός που στοιχίζει ετησίως τη ζωή σε 400 συνανθρώπους μας  μίλησαν στην ΕΡΤ ο ναυαγοσώστες, εκπαιδευτές θαλάσσιων σπορ και ειδικοί.

«Το 85% των πνιγμών θα μπορούσε να είχε προληφθεί. Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης των Πνιγμών που ήταν στις 25 Ιουλίου έχει ξεκινήσει μια καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού σε θέματα πρόληψης και ασφάλειας στο υγρό στοιχείο» δήλωσε ο Αντώνης Αυγερινός.

Όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού περίπου 400 πολίτες χάνονται κάθε χρόνο από πνιγμό σε μια χώρα με χιλιάδες ακτογραμμές. Έχουμε διπλάσιους πνιγμούς από τον μέσο όρο των υπολοίπων ευρωπαϊκών χωρών. Επίσης περίπου δέκα παιδιά και έφηβοι χάνονται κάθε χρόνο. Και όπως διευκρίνισε ο κ. Αυγερινός οι πνιγμοί συμβαίνουν σε απόσταση 10 μ. από την ακτή και σπανίως σε απόσταση μεγαλύτερη των 50 μ.

Πνιγμοί σε καθημερινή βάση

Για «εθνική μάστιγα» έκανε λόγο ο Νίκος Γιοβανίδης, ιδρυτής της Ελληνικής Ναυαγοσωστικής Ακαδημίας ο οποίος αποκάλυψε ότι είναι η δεύτερη αιτία θανάτου στη χώρα μας μετά τα τροχαία.

«Οι πνιγμοί είναι πλέον σε καθημερινή βάση και πρέπει να δούμε τους λόγους που πνίγεται κόσμος» τόνισε ο ο κ. Γιοβανίδης υποστηρίζοντας ότι οι περισσότεροι πνιγμοί αφορούν παιδιά και ηλικιωμένους. «Ακόμα και σε μια ήρεμη θάλασσα μπορεί να επέλθει ο πνιγμός. Η τραγωδία είναι στην τρίτη ηλικία», πρόσθεσε ο ειδικός.

Για το θέμα μίλησε και η Μαριάννα Κόντη, υπεύθυνη εκπαίδευσης θαλασσίου σκι τονίζοντας ότι το πιο σημαντικό θέμα είναι η τήρηση των κανόνων ασφαλείας.

Πηγή: ΕΡΤ

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top