ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΑΘΛΗΤΙΚΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

43ος Ποδηλατικός ”Γύρος” Θυσίας – Διαδρομή μεταξύ Κ. Αχαΐας και Αρχαίας Ολυμπίας

dromos thisias 2020
Ένα γεγονός με μεγάλη αθλητική σημασία αλλά και ισχυρό συμβολισμό, θα έχει την αφετηρία του στην Κάτω Αχαΐα.

Για την ακρίβεια το προσεχές Σάββατο (29/5) στις 9.30 το πρωί, στην πλατεία Δημοκρατίας θα δοθεί η εκκίνηση του αγώνα αντοχής ποδηλασίας δρόμου στη διαδρομή Κάτω Αχαΐα-Αρχαία Ολυμπία.

Πρόκειται για τη δεύτερη ημέρα του φετινού 43ου γύρου θυσίας με συμμετοχές αθλητών και σωματείων από όλη την Ελλάδα, αφού πρόκειται για επίσημους αγώνες που «συμμετέχουν» στο καλεντάρι της Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και δίνουν βαθμούς. Σημειώνεται ότι στους αγώνες συμμετέχουν οι σημαντικότεροι αθλητές ποδηλασίας από όλη τη χώρα.

Πέραν όμως της αθλητικής βαρύτητας που έχει η διοργάνωση, υπάρχει και το συμβολικό της μέρος σε μια διαδρομή που ενώνει την Κάτω Αχαΐα με την Αρχαία Ολυμπία. Αξίζει επίσης να επισημανθεί ότι στην όλη διοργάνωση, πέραν του Ποδηλατικού Ομίλου Πατρών και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, συμμετέχουν η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, οι Δήμοι Πατρέων, Καλαβρύτων, Αρχαίας Ολυμπίας καθώς και ο Οργανισμός Τοπικής Ανάπτυξης του Δήμου Δυτικής Αχαΐας.

ΑΦΙΣΑ 1

Αλλά ενδιαφέρον παρουσιάζει και το όλο θέαμα. Το πρωί του Σαββάτου εκατοντάδες ποδηλάτες θα βρεθούν στην αφετηρία στην Κάτω Αχαΐα και στη συνέχεια, ποδηλάτες και οχήματα συνοδείας θα διέλθουν από μεγάλο αριθμό κοινοτήτων του Δήμου, προσφέροντας ξεχωριστές και ασυνήθιστες αθλητικές εικόνες στους συνδημότες.

You may also like

Comments are closed.