ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΟΕΔΗΝ: Στάση εργασίας την Πέμπτη 22 Απριλίου

poedin stasi ergasias
Με στάση εργασίας 9.00-15.00 και συγκέντρωση στην Πλατεία Μαβίλη, η ΠΟΕΔΗΝ την Πέμπτη (22/4) οργανώνει κινητοποίηση για τη Δημόσια Υγεία, Πρόνοια, ΕΚΑΒ, ενώ θα ακολουθήσει διαδήλωση προς το υπουργείο Υγείας.

H ΠΟΕΔΗΝ ζητάει την την οργάνωση της Δημόσιας Υγείας με επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση , την ένταξη του κλάδου στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα (ΒΑΕ), ενώ όπως αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της: “Παρά τις προβλέψεις των ειδικών για αποκλιμάκωση των κρουσμάτων το Πάσχα, βλέπουμε ότι σε κάθε εφημερία με την πληθώρα εισαγωγών περιστατικών κορωνοϊού, γεμίζει ένα Νοσοκομείο.

Διατέθηκαν ήδη έξι Νοσοκομεία για περιστατικά κορονοϊού που είναι γεμάτα και οι μισές κλινικές των υπολοίπων Νοσοκομείων σε όλη τη χώρα.
Παρά την αύξηση των ΜΕΘ κανονικών και προσωρινών παρά το μέγεθος των δωρεών που έγιναν στα Νοσοκομεία, οι ΜΕΘ δεν επαρκούν. Αρκετοί διασωληνωμένοι βρίσκονται εκτός ΜΕΘ με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ζωή τους.

Χάσαμε έως τώρα 26 συναδέλφους από κορωνοϊό. Νοσηλεύτηκαν πάνω από 50 στις ΜΕΘ.

Ζητάμε ο θάνατος των συναδέλφων από κορωνοϊό να χαρακτηρισθεί εργατικό ατύχημα. Να τύχουν της ίδιας αντιμετώπισης από την πολιτεία όπως και οι ένστολοι που χάνουν τη ζωή τους στο καθήκον και μάλιστα εν καιρώ ειρήνης”.

You may also like

Comments are closed.