ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Ποιες είναι οι πιο ακριβοπληρωμένες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα

Facebook
Twitter
Διευθυντής πληροφοριών στον κλάδο της τεχνολογίας είναι η πιο καλοπληρωμένη θέση εργασίας σήμερα στην Ελλάδα, με τον μισθό να ανέρχεται στις 12.000 ευρώ μεικτά, επί 14 μισθούς τον χρόνο.

Όπως και τον προηγούμενο χρόνο, υψηλοί μισθοί εξακολουθούν να προσφέρονται σε επαγγέλματα του χρηματοοικονομικού κλάδου, της λογιστικής και της τεχνολογίας, με τους ειδικούς να εκτιμούν πως η πανδημία του κορωνοϊού δεν επηρέασε καθόλου τη διαμόρφωση της λίστας των επαγγελμάτων με τους υψηλότερους μισθούς στην Ελλάδα.

Τις ειδικότητες και τους κλάδους της οικονομίας όπου υπάρχουν θέσεις με ιδιαίτερα υψηλούς μισθούς, καταγράφει για μια ακόμη χρονιά έρευνα της εταιρείας Randstad για το 2021.
Στην έρευνα, που συμμετείχαν 431 στελέχη με σημαντικό ρόλο στη λήψη αποφάσεων και ανώτατα στελέχη ανθρώπινου δυναμικού που δραστηριοποιούνται σε ποικίλους τομείς στην Ελλάδα, και διεξήχθη από τον Οκτώβριο 2020 έως τον Ιανουάριο 2021, επιδιώκεται μια σύγκριση ανάμεσα στις προκλήσεις και στις προσδοκίες των εταιρειών πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την υγειονομική κρίση του 2020, ενώ επισημαίνεται και ο αντίκτυπος στον κόσμο της εργασίας τους τελευταίους 12 μήνες.

Έτσι, διαπιστώνεται πως ένα χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, και ενώ οι εταιρείες κατάφεραν να αποκομίσουν σχετική εμπειρία στη διαχείριση και στην αντιμετώπιση κρίσεων, οι κύριες προκλήσεις στρέφονται πλέον στην προσέλκυση και στη διατήρηση του ανθρώπινου δυναμικού, με το 42% των ερωτηθέντων να αναδεικνύει την προσέλκυση ταλέντων τη μεγαλύτερη πρόκληση για αυτούς, συγκεντρώνοντας το υψηλότερο ποσοστό (σε σύγκριση με το αντίστοιχο 16% κατά την περίοδο της κρίσης).

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το κεφάλαιο «μισθοί», με την πλειοψηφία των ερωτηθέντων να υποστηρίζει ότι οι μισθοί που προσφέρουν βρίσκονται στα ίδια επίπεδα με των ανταγωνιστών τους.

Βέβαια, η επίδραση της πανδημίας άλλαξε τον τύπο των παροχών που προσφέρονται από τις εταιρείες καθώς πλέον, παροχές ιατρικής ασφάλισης ή προγραμμάτων υγείας και ευεξίας σημειώνουν αυξητική τάση, ενώ ο αριθμός των ερωτηθείσων εταιρειών που προσφέρουν ανταγωνιστικούς μισθούς ή ασφάλειες ζωής σημειώνει σημαντική μείωση.

Παρόλο που τα προγράμματα κατάρτισης και επαγγελματικής εξέλιξης είναι δύο από τις πιο συχνές παροχές, ο αριθμός των εταιρειών που προσφέρουν αυτά τα προνόμια, μειώθηκε σε σχέση με τα αποτελέσματα της έρευνας, που διεξήχθη στις αρχές του 2020.

Σημειώνεται ότι οι θέσεις και οι μισθοί που αναφέρονται αφορούν τον κλάδο των πωλήσεων και του μάρκετινγκ, των υποστηρικτικών υπαλλήλων, τον ασφαλιστικό κλάδο, τον κλάδο του ανθρώπινου δυναμικού, τον φαρμακευτικό κλάδο, τις νομικές υπηρεσίες, τον κλάδο των χρηματοοικονομικών και της λογιστικής, της τεχνολογίας, των μηχανικών και logistics και τον κλάδο της εξυπηρέτησης πελατών.
Μισθούς μεταξύ 12.000 (υψηλότερη τιμή) και 6.000 (χαμηλότερη τιμή) ευρώ τον μήνα, σε 14μηνη βάση, προσφέρει η θέση CIO στον κλάδο της τεχνολογίας, ενώ ακολουθούν η θέση του διαχειριστή Πληροφορικής (IT project/program manager) με μισθό μεταξύ 4.600 και 2.500 ευρώ. Από τον κλάδο των χρηματοοικονομικών – λογιστικής ακολουθεί η δεύτερη καλύτερα αμειβόμενη θέση εργασίας, με μισθό μεταξύ 10.000 και 5.000 ευρώ, και έπεται ο επικεφαλής σχέσης (Head of relationship manager), με μισθό από 8.000 έως 5.000 ευρώ.

Στον νομικό τομέα οι θέσεις διευθυντή εταιρικών και νομικών υποθέσεων (corporate & legal affairs manager) και επικεφαλής του νομικού τμήματος (head of legal department) αμείβονται με έως 8.000 ευρώ, ενώ υψηλές είναι οι αποδοχές και στον ναυτιλιακό κλάδο, όπου η θέση του τεχνικού διευθυντή (technical manager) αμείβεται με έως 8.000 ευρώ, ενώ αυτή του διευθυντή στόχου (fleet manager) με έως 7.000 ευρώ.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top