ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Ποιοι και γιατί ήθελαν νεκρό τον Τάσο Μπερδέση;

Facebook
Twitter
Η εν ψυχρώ εκτέλεση του Τάσου Μπερδέση, με 14 σφαίρες στη Βάρη Αττικής την προηγούμενη εβδομάδα σόκαρε τους Πατρινούς. Ο Τάσος ήταν ευρέως γνωστός και συμπαθής. Ακόμα κι αν το όνομά του είχε επιχειρηθεί να εμπλακεί σε πολλές υποθέσεις.

Οι αθωώσεις του, σε συνδυασμό με τη στάση ζωής του και την εν γένει έξωθεν γελαστή συμπεριφορά του αποτέλεσαν γνώμονα κρίσης για το μεγαλύτερο μέρος της τοπικής κοινωνίας. Και η ζυγαριά έγερνε με άνεση προς την αποδοχή και συμπάθεια για το πρόσωπο του.

Ειδικότερα τα τελευταία χρόνια που ο Τάσος είχε εντελώς αλλάξει στάση ζωής έχοντας ανοίξει στη ζωή του έναν δρόμο ηρεμίας, με αφοσίωση στον Θεό -έχοντας πνευματικό στο Άγιο Όρος και πηγαίνοντας με τα πόδια στον Άη Νικόλα του Σπάτα- στην πυγμαχία που λάτρευε, στην κοπέλα του και στους δικούς του ανθρώπους, οικογένεια και φίλους.

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΝΤΑΒΛΟΥΡΟ, Η ΣΤΙΧΟΜΥΘΙΑ ΚΑΙ Η «ΑΤΖΕΝΤΑ» ΠΟΥ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΤΑΧΤΕΙ…  

Η δήλωση του πρώην διοικητή της Ασφαλείας Πατρών Θανάση Νταβλούρου ήταν «σφραγίδα» γι’ αυτό. «Τα έχω αφήσει όλα πίσω μου», είχε πει ο πυγμάχος στον πρώην βουλευτή και πρώην διοικητή Ασφαλείας Πατρών, όταν τον συνάντησε πριν από λίγο καιρό. Ο ίδιος ο υποστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ. Αθανάσιος Νταβλούρος αποκάλυψε τον διάλογο που είχαν. «Με πλησίασε ο ίδιος, μου δήλωσε ποιος είναι. Τον είδα ήρεμο και μάλιστα μου δήλωσε ότι είχε αλλάξει πορεία και ότι είχε πάρει τον ίσιο δρόμο. Χαρακτηριστικά θυμάμαι τα λόγια του.

«Η παλιά ατζέντα πετάχτηκε, να ξέρεις ότι βρίσκομαι στο δρόμο του Θεού και όλα καλά» περιέγραψε.

Τα σενάρια που έχουν ακουστεί, είναι πολλά. Το θέμα είναι σε ποιο απ’ όλα, «κρύβεται» η αλήθεια. Γεγονός ήταν ότι ο Τάσος δεν φυλαγόταν, άρα δεν φοβόταν για κάτι. Ωστόσο, ο δικηγόρος του Σάκης Κεχαγιόγλου αποκάλυψε ότι ο 39χρονος δεχόταν απειλές.

Σημείο κλειδί για αυτό θα είναι η κατάθεση της συντρόφου του. Της Ελισσάβετ Καρυπίδου, η οποία βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, όμως τις επόμενες ώρες θα προσπαθήσει να βοηθήσει τις αρχές, περιγράφοντας πώς ήταν ο αγαπημένος της τον τελευταίο καιρό κι αν δεχόταν απειλητικά μηνύματα.

Δύο είναι οι κύριοι άξονες της έρευνας. Από τις πρώτες κιόλας μέρες το αρχηγείο της ΕΛΑΣ στράφηκε προς την Πάτρα, θεωρώντας ότι το «μυστικό» του συμβολαίου θανάτου «κρύβεται» κάπου στην Πάτρα και ότι δεν σχετίζεται με την Αθήνα. Γι’ αυτό και γράφτηκε, ότι κλιμάκιο του Εγκληματολογικού αναμένεται να έρθει στην Πάτρα για έρευνες.

Στην αστυνομική ατζέντα βρίσκεται, μεταξύ άλλων, και μια προσωπική διένεξη του άτυχου Τάσου με κάποιο επιχειρηματία της περιοχής. Όμως, υπάρχει κι άλλη υπόθεση που διερευνούν, εφόσον στον φάκελο που είχε δώσει στην Δικαιοσύνη πρόσφατα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης περιλαμβανόταν αφενός το όνομα του Τάσου Μπερδέση, όμως περιλαμβάνονται και τα ονόματα κι άλλων πατρινών, κατά πληροφορίες άνω των 10 ατόμων.

Όμως όλα αυτά δεν αναιρούν την παράλληλη διερεύνηση της υπόθεσης δολοφονίας, και προς την Αθήνα. Κάτι που βρίσκει πιθανή ερμηνεία του και στα λόγια πρώην έμπειρου αξιωματικού της Ασφάλειας Πατρών, ότι η Πάτρα δεν «σηκώνει» τέτοια οργάνωση, για τέτοιου είδους εκτέλεση.

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top