Ποιος είπε ότι στην Πάτρα δεν διαβάζουμε;

Facebook
Twitter
Να, λοιπόν, και μια έκπληξη. Η Πάτρα είναι πόλη που οι κάτοικοι της εξακολουθούν να διαβάζουν. Και αν κρίνουμε απ’ το εμπειρικό μας ρεπορτάζ, αυτό το καλοκαίρι οι πωλήσεις βιβλίων παρουσιάζουν σημαντική άνοδο. Όλο και περισσότεροι πηγαίνουν στα βιβλιοπωλεία αναζητώντας τίτλους που θα τους κρατούν συντροφιά αυτό τον Αύγουστο.  

Μάλιστα, «βιβλιοφάγος» τον οποίο την Πέμπτη συναντήσαμε σε βιβλιοπωλείο την οδού Κανακάρη μας έλεγε ότι σε πείσμα της καθιερωμένης άποψης, έρευνα του 2019 έδειξε ότι περίπου το 40% των πατρινών είχε διαβάσει έστω ένα βιβλίο το χρόνο. Ακόμα παρήγορο το γεγονός ότι, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, οι περισσότεροι, σε ποσοστό 19%, επιλέγουν μυθιστόρημα με υπογραφή Έλληνα συγγραφέα. Ακολουθούν τα βιβλία με εκπαιδευτικό περιεχόμενο και σε ποσοστό 10% το ξένο μυθιστόρημα. 

Μπορεί να επελαύνει το Ίντερνετ, αλλά το βιβλίο εξακολουθεί να έχει αντοχές. Και να είναι συνώνυμο της ακρίβειας, της αξιοπιστίας και της έγκυρης γνώμης. Το λέει και ο Νίκος Ζωρογιαννίδης, ο πρόεδρος του ΕΚΕΒΙ. Το βλέπουμε και στην Πάτρα. 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Κύλιση στην κορυφή