ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Άλλοι τέσσερις ομογενείς νεκροί κοντά στη Μαριούπολη

kiev 25349242
Λίγο μετά τις 18:00 το απόγευμα του Σαββάτου έγινε γνωστό πως άλλοι τέσσερις Έλληνες ομογενείς σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων κοντά στη Μαριούπολη της Ουκρανίας.
Μετά και την εξέλιξη αυτή ο αριθμός των Ελλήνων που έχουν χάσει τη ζωή τους στην Ουκρανία εξαιτίας του πολέμου είναι έξι, ενώ άλλοι έξι – μεταξύ των οποίων κι ένα παιδί – έχουν τραυματιστεί.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δύο από τους έξι Έλληνες έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών στο χωριό Σαρτανάς, κοντά στη Μαριούπολη.

Την είδηση επιβεβαίωσαν ο περιφερειάρχης της Μαριούπουλης και ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας.

Νωρίτερα, σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε πως «η Ελλάδα εκφράζει τον αποτροπιασμό της και καταδικάζει απερίφραστα τον βομβαρδισμό αμάχων από ρωσικό αεροσκάφος στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά νωρίτερα σήμερα, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ομογενών, καθώς και τον τραυματισμό άλλων έξι, μεταξύ των οποίων και ενός παιδιού.

Με εντολή του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ο γενικός γραμματέας Θεμιστοκλής Δεμίρης πραγματοποίησε τηλεφωνικά έντονο διάβημα διαμαρτυρίας στον Ρώσο Πρέσβη στην Αθήνα και τον κάλεσε αύριο στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών είχε θέσει μετ’επιτάσεως στον Ρώσο ομόλογό του, κατά την πρόσφατη συνάντησή τους, το ζήτημα της ανάγκης προστασίας της Ελληνικής ομογένειας».

You may also like

Comments are closed.

More in:ΚΟΣΜΟΣ