ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Για 25η ημέρα οι Ρώσοι ψάχνουν στη χώρα μας τους «Ναζί» που επινόησαν, λέει ο Ζελένσκι

Facebook
Twitter

Τον απολογισμό της 25η ημέρας του πολέμου στην Ουκρανία έκανε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην καθιερωμένη ομιλία του προς τον λαό του το βράδυ της 21ης Μαρτίου.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας με ειρωνική διάθεση αναφέρθηκε στους «Ναζί» που ψάχνουν οι Ρώσοι στη χώρα του, από τους οποίους ήθελαν να προστατεύσουν τον ουκρανικό λαό και υποσχέθηκε πως οι ουκρανικές δυνάμεις θα βρουν τον πιλότο που βομβάρδισε τη σχολή καλών τεχνών της Μαριούπολης «θάβοντας» κάτω από τα ερείπια της 400 άμαχους.

Ο Ζελένσκι ενημέρωσε μέσω του βίντεο που ανεβάζει καθημερινά στα social media για την ομιλία του ενώπιον των βουλευτών της Κνεσέτ, του ισραηλινού κοινοβουλίου, αλλά και τη συνομιλία που είχε με τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, τον οποίο αποκάλεσε «αληθινό φίλο», ενώ αποκάλυψε ότι μίλησε και με τους Αμερικανούς ηθοποιούς Άστον Κούτσερ και Μίλα Κούνις που έχουν συγκεντρώσει 35 εκατ. δολάρια για τον ουκρανικό λαό.

Σε ότι αφορά τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους σύμφωνα με τον Ζελένσι χθες λειτούργησαν μόνο 4 και απομακρύνθηκαν 7.295 άνθρωποι.

Δείτε απόσπασμα από την ομιλία του Ζελένσκι την 25η ημέρα του πολέμου στην Ουκρανία

«Είναι ήδη 25η μέρα που οι Ρώσοι στρατιωτικοί ψάχνουν και δεν βρίσκουν τους «Ναζί» που επινόησαν, από τους οποίους δήθεν ήθελαν να προστατέψουν τον λαό μας. Όπως ψάχνουν και δεν βρίσκουν και τους Ουκρανούς που θα τους υποδεχόντουσαν με λουλούδια. Και το πιο σημαντικό – ο ρωσικός στρατός δεν μπορεί να βρει τρόπο να επιστρέψει στο σπίτι του. Γι’ αυτό οι στρατιώτες μας τους βοηθούν στο δρόμο προς την κρίση του Θεού, εκεί οπού θα λάβουν μια άξια τιμωρία.

Στην πολιορκημένη Μαριούπολη, ρωσικά αεροσκάφη έριξαν βόμβα στη σχολή καλών τεχνών. Εκεί υπήρχαν περίπου 400 άμαχοι και όχι στρατιωτικές θέσεις. Εκεί κρυβόντουσαν από τους βομβαρδισμούς κυρίως γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι, οι οποίοι βρίσκονται κάτω από τα ερείπια και δεν γνωρίζουμε πόσοι είναι ζωντανοί αυτή τη στιγμή.

Αλλά ξέρουμε ότι σίγουρα θα καταρρίψουμε τον πιλότο που έριξε αυτή τη βόμβα. Όπως έχει ήδη καταρρίψει σχεδόν εκατό άλλους παρόμοιους μαζικούς δολοφόνους.

Σήμερα απευθύνθηκα στην Κνεσέτ σε όλους τους βουλευτές και τα κυβερνητικά στελέχη. Αλλά πρώτα απ’ όλα, μίλησα εκ μέρους σας, εξ ονόματος όλων των Ουκρανών, μίλησα με τον λαό του Ισραήλ, ο οποίος, είμαι βέβαιος, μας καταλαβαίνει.

Φυσικά, το Ισραήλ έχει τα δικά του συμφέροντα. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπένετ προσπαθεί να βρει τρόπο να διαπραγματευτεί με τη Ρωσία. Και είμαστε ευγνώμονες για αυτό. Για κάθε προσπάθεια. Αργά ή γρήγορα θα αρχίσουμε να μιλάμε με τη Ρωσία, ίσως στην Ιερουσαλήμ. Αυτό είναι το σωστό μέρος για να βρείτε την ειρήνη. Αν είναι δυνατόν.

Άλλωστε, για πρώτη φορά στην ιστορία, ο πρόεδρος ξένου κράτους μίλησε στην Κνεσέτ μέσω βίντεο. Και ενώπιον του λαού του Ισραήλ. Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, ο οποίος κατηγορείται για «ναζισμό» στη Μόσχα, απευθύνθηκε στον ισραηλινό λαό στην Κνεσέτ.

Αυτό και μόνο το γεγονός επιβεβαιώνει πόσο λάθος είναι όλα στη Μόσχα.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας στις 20 Μαρτίου λειτούργησαν μόνο 4 ανθρωπιστικοί διάδρομοι. Συνολικά απομακρύνθηκαν 7.295 άνθρωποι. Σχεδόν 4.000 κάτοικοι της Μαριούπολης έφτασαν στη Ζαπορίζια μέσα σε μια μέρα.

Αύριο το πρωί ετοιμαζόμαστε να στείλουμε νέα λεωφορεία στη Μαριούπολη για να συνεχίσουμε αυτή τη σημαντική αποστολή. Περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι διασώθηκαν στην περιοχή του Κιέβου.

Το απόγευμα συνομίλησε με τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον. Ένας αληθινός φίλος της Ουκρανίας, που δεν διστάζει και δεν αναζητά δικαιολογίες. Συμφωνήσαμε για συγκεκριμένη υποστήριξη για τη χώρα μας στις συνόδους κορυφής της G7 και του ΝΑΤΟ την επόμενη εβδομάδα. Αν και δεν είμαστε μέλη αυτών των οργανώσεων, βλέπω ότι υπάρχει τουλάχιστον μία ψήφος στην Ουκρανία.

Μίλησε επίσης με τον Άστον Κούτσερ και τη Μίλα Κούνις. Ένα ζευγάρι αστέρων που πιστεύει ειλικρινά σε εμάς, στη νίκη μας, στο μέλλον μας. Βοηθούν τους Ουκρανούς εκτοπισμένους συγκεντρώνοντας κεφάλαια. Και οι δυο τους έχουν ήδη συγκεντρώσει 35 εκατομμύρια δολάρια. Τους ευχαρίστησε από τους δικούς μας ανθρώπους, από όλους εμάς. Συμφωνώ, αυτό είναι ένα καλό αποτέλεσμα μόνο για ένα ζευγάρι φίλων μας στην Αμερική.

Και εργαζόμαστε για να κάνουμε τους φίλους μας όλο

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top