ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρώσος υποστράτηγος σκοτώθηκε στο Μικολάιβ του Λουχάνσκ

Rwsos stratigos Roman Kutuzov

Νεκρός φέρεται ο Ρώσος υποστράτηγος Ρόμαν Κουτούζοφ, που σκοτώθηκε στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με δημοσιογράφο της ρωσικής κρατικής ραδιοτηλεόρασης VDTRK. Σύμφωνα με τον ίδιο δημοσιογράφο, είναι ο τέταρτος Ρώσος στρατηγός που σκοτώνεται στην Ουκρανία, από την έναρξη του πολέμου.

Η είδηση μεταδόθηκε μέσω της εφαρμογής μηνυμάτων Telegram από τον δημοσιογράφο Αλεξάντρ Σλάντκοφ, ενώ δεν έχει ακόμη υπάρξει σχόλιο από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Ακόμη και σε καιρό ειρήνης, οι θάνατοι στις ένοπλες δυνάμεις είναι στη Ρωσία κρατικό απόρρητο.

Σύμφωνα με το Radio Svoboda, που επικαλείται ρωσικά κανάλια στο Telegram, ο Κουτούζοφ σκοτώθηκε στο χωριό Μικολάιβ, στην περιφέρεια του Λουχάνσκ. Σύμφωνα με όσα αναφέρει, ο σκοτώθηκε ενώ καθοδηγούσε τους υφισταμένους του σε επίθεση.
Όπως αναφέρουν δυτικοί αναλυτές, ο ασυνήθιστα μεγάλος αριθμός Ρώσων ανώτερων αξιωματικών που έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία οφείλεται στο ότι η εκστρατεία των Ρώσων δεν εξελίσσεται καλά και οι ανώτεροι αξιωματικοί αναγκάζονται να πηγαίνουν πιο συχνά επί τόπου στο πεδίο της μάχης για να ελέγξουν την κατάσταση, ενώ συνήθως παραμένουν στα μετόπισθεν.

Μέχρι στιγμής άγνωστο παραμένει ποια μονάδα διοικούσε ο Κουτούζοφ. Στον ιστότοπο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας είχε αναφερθεί ως εν ενεργεία διοικητής της 29ης Στρατιάς Όπλων το 2019 και ως διοικητής της 5ης Στρατιάς το 2017.

Major General Roman Kutuzov was eliminated in the Donbass!

Οι ΗΠΑ μιλούν για τουλάχιστον οκτώ νεκρούς Ρώσους στρατηγούς

Πριν τον Κουτούζοφ, οι ουκρανικές δυνάμεις σκότωσαν τον συνταγματάρχη Βλαντίμιρ Ιβάνοφ από την υπηρεσία Τύπου του ρωσικού υπουργείου Άμυνας. Επίσης, νεκροί είναι ο πλοίαρχος Αλεξάντρ Βιγκούλιαρ, διοικητής του λόχου της 106ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας Φρουρών και ο αντισυνταγματάρχης Αλεξάντρ Ντοσιαγκάεβ, διοικητής του τάγματος εφόδου του 104ου Συντάγματος Αερομεταφερόμενης Εφόδου Φρουρών.

Στις 10 Μαΐου, ο υποστράτηγος Σκοτ Μπέριερ, διευθυντής της αμερικανικής υπηρεσίας αμυντικών πληροφοριών υποστήριξε ότι τουλάχιστον οκτώ Ρώσοι στρατηγοί σκοτώθηκαν στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Η Μόσχα δεν έχει επικαιροποιήσει τον επίσημο αριθμό των απωλειών της στην Ουκρανία από τις 25 Μαρτίου, όταν ανακοίνωσε πως 1.351 Ρώσοι στρατιώτες είχαν σκοτωθεί από την έναρξη της εισβολής.

You may also like

Comments are closed.

More in:ΚΟΣΜΟΣ