ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Στις Βρυξέλλες ο Τζο Μπάιντεν – Με ποιους θα συναντηθεί

biden main
Τις Βρυξέλλες αναμένεται να επισκεφτεί την επόμενη εβδομάδα  ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν  προκειμένου να συνομιλήσει με τους ηγέτες των υπολοίπων κρατών-μελών του NATO για τον πόλεμο στην Ουκρανία, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων, Reuters που επικαλείται  αμερικανικές και άλλες σχετικές πηγές.

Ο Τζο Μπάιντεν σκοπεύει να συναντηθεί με τους υπόλοιπους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων των χωρών μελών του NATO στις Βρυξέλλες την 23η Μαρτίου, ωστόσο οι σχεδιασμοί του Λευκού Οίκου βρίσκονται ακόμη υπό οριστικοποίηση και μπορεί να μεταβληθούν ανάλογα με την πορεία του πολέμου.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να κλιμακώνουν τις επιθέσεις τους στην Ουκρανία, έχουν περικυκλώσει το Κίεβο και άλλες πόλεις.

Μια από τις πηγές αυτές είπε ότι ο κ. Μπάιντεν ενδέχεται να ταξιδέψει  και στην Πολωνία, όπου η ανησυχία έχει κλιμακωθεί μετά την επίθεση της Ρωσίας σε βάση εκπαίδευσης μερικά χιλιόμετρα από τα σύνορα, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 35 ανθρώπους.

Η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας, η Τζεν Ψάκι, δήλωσε χθες ότι η Ουάσινγκτον συνεχίζει να συντονίζεται με τους εταίρους της στο NATO και τους ευρωπαίους συμμάχους της, ωστόσο, πρόσθεσε, για την ώρα δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις για το πιθανολογούμενο ταξίδι του κ. Μπάιντεν στις Βρυξέλλες.

You may also like

Comments are closed.

More in:ΚΟΣΜΟΣ