ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

«Πολιτεία»: Οι δυσοίωνες προβλέψεις για το 2022 και οι εκλογές

Facebook
Twitter
«Θα είναι το 2022 χρονιά πρόωρων εκλογών;», ρώτησε η «Πολιτεία» τις παραμονές των Χριστουγέννων, πολιτικό συντάκτη της Αθήνας, μ’ εξακριβωμένα καλή πληροφόρηση απ’ το Μέγαρο Μαξίμου. Με δεδομένη και την πρόσφατη εξέλιξη στη Βουλή, με την αξίωση Τσίπρα για πρόωρες εκλογές.

«Ούτε κατά διάνοια», ήταν η μετωπική απάντηση του. Και περίπου την ίδια απάντηση δίνουν και οι τέσσερις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αχαΐα. Κάθε φορά που τούς απευθύνεται σχετική ερώτηση, ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης και οι βουλευτές Άγγελος Τσιγκρής, Ιάσονας Φωτήλας και Χριστίνα Αλεξοπούλου, παραπέμπουν στις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος μονότονα επαναλαμβάνει ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2023, στο τέλος της θητείας της παρούσας Κυβέρνησης, επισημαίνοντας την ανάγκη οι πάντες να γνωρίζουν ότι ο εκλογικός κύκλος, πλέον, είναι σταθερός.

Άλλη γνώμη έχουν, εν τούτοις, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου.

«Ωστόσο, οι πρόωρες εκλογές δεν προαναγγέλλονται και πάντα βρίσκεται ένα επιχείρημα ώστε να στοιχειοθετήσει η προσφυγή σ’ αυτές», λέει στην «Πολιτεία» στέλεχος της Κεντροαριστεράς στην Πάτρα που έχει θητεύσει, για χρόνια, σε κυβερνητική θέση. Ο δε βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Λοβέρδος έχει πει δημοσίως ότι οι εκλογές θα γίνουν μετά το καλοκαίρι του 2022.

Τι υπάρχει, όμως, ως δεδομένο; Το ότι ήδη, όλα τα κόμματα, περιλαμβανομένης της Νέας Δημοκρατίας, υπογείως καταρτίζουν τις πιθανές λίστες τους, τα ψηφοδέλτια τους δηλαδή, ενόψει των επόμενων εκλογών, ώστε να είναι σε ετοιμότητα, στην περίπτωση πρόωρης προκήρυξης.

Και ποιος παράγοντας μπορεί να φέρει εγγύτερα τις εκλογές; Δεν θα είναι μόνο η εξέλιξη της πανδημίας. Αλλά και η εξέλιξη της ακρίβειας που εξανεμίζει το εισόδημα των πολιτών. Με τις προβλέψεις να διαμορφώνονται δυσοίωνες και για τη νέα χρονιά. Το ζούμε και στην Πάτρα, το βλέπουμε και εδώ, όπου η αγοραστική μας δύναμη εξαϋλώνεται. Και αυτή η συνθήκη θα φέρει αλυσιδωτές εξελίξεις…

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top