ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Πάτρα: «Στο πόδι» η τοπική ΕΛ.ΑΣ. για τους αλληλέγγυους στον Γ. Μιχαηλίδη

Facebook
Twitter
Η ‘ΠΟΛΙΤΕΙΑ’ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ: Η απεργία πείνας που πραγματοποιεί εδώ και 60 ημέρες ο Γιάννης Μιχαηλίδης διεκδικώντας να αφεθεί ελεύθερος από τις φυλακές αφού, όπως τονίζει, είναι κάτι που το δικαιούται εδώ και επτά μήνες, βρίσκει σε συνθήκες κινητικότητας και επιφυλακής την Ελληνική Αστυνομία.

Ανά την Ελλάδα ομάδες αντεξουσιαστών που δηλώνουν συμπαράσταση στον απεργό πείνας, έχουν προχωρήσει σε σειρά ενεργειών σε βάρος κυρίως κομματικών οργανώσεων και στόχων αστυνομικού και δικαστικού ενδιαφέροντος, αντιδρώντας στην κράτησή του στη φυλακή.

Και στην Πάτρα έχουν ήδη καταγραφεί καταδρομικές επιθέσεις για τις οποίες συγκεκριμένες ομάδες έχουν ήδη αναλάβει την ευθύνη σε ιστοσελίδα του αντεξουσιαστικού χώρου, όπως εκείνες στο Δικαστικό Μέγαρο στην οδό Γούναρη και στα Γραφεία της ΔΕΕΠ της ΝΔ Αχαΐας στην οδό Κορίνθου.

εικόνα Viber 2022 07 27 12 41 59 159

Και στις δύο περιπτώσεις, οι ομάδες των νεαρών που συμμετείχαν έδρασαν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και εξαφανίστηκαν προς διάφορες κατευθύνσεις. Παράλληλα οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν πως οι συγκεκριμένες ενέργειες ίσως να αποτελούν την αρχή ενός γενικότερου σχεδιασμού συνέχισης ίσως και κλιμάκωσης επιθέσεων. Για το λόγο αυτό στην Πάτρα υπάρχει συνεχής επιφυλακή των Αστυνομικών Υπηρεσιών, προκειμένου να αποτραπούν…

ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Ωστόσο το περιστατικό του εμπρησμού δικύκλου που ανήκει σε αστυνομικό της Ασφάλειας και το οποίο σημειώθηκε λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα του Σαββάτου στην οδό Κορίνθου (κοντά στο ύψος της οδ. Σμύρνης), έρχεται να προβληματίσει ακόμη περισσότερο. Αν και δεν υπήρξε μέχρι τώρα, όπως συνέβη στα προηγούμενα περιστατικά ανάληψη ευθύνης, θεωρείται ως πιθανότερο σενάριο η στοχοποίηση του συγκεκριμένου αστυνομικού. Αν αυτό αποδειχθεί, τότε θα είναι βέβαια η σύνδεση της επίθεσης, με την δράση ατόμων που συμπαρίστανται στον απεργό πείνας.

Ο αστυνομικός αντιλήφθηκε πως το δίκυκλό του έχει τυλιχτεί στις φλόγες και άμεσα ειδοποίησε την Αστυνομία και την Πυροσβεστική. Υπήρξε μεν μεγάλη κινητοποίηση, οι πυροσβέστες έδρασαν άμεσα και έθεσαν υπό έλεγχο τη φωτιά, ωστόσο το μηχανάκι υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές.

Όπως όλα δείχνουν οι δράστες το περιέλουσαν με εύφλεκτο υλικό και στη συνέχεια πυροδότησαν, με αποτέλεσμα να τυλιχτεί στις φλόγες.

Όπως ήταν φυσικό, το περιστατικό προκάλεσε μεγάλη κινητοποίηση στην Ελληνική Αστυνομία. Από την πρώτη στιγμή αστυνομικοί των αρμόδιων Υπηρεσιών ξεκίνησαν έρευνες σε συνεργασία με την Πυροσβεστική ,προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η εμπρηστική επίθεση.

Η ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ

Ωστόσο, παράλληλα με την πρόοδο των ερευνών, το συγκεκριμένο περιστατικό στοχοποίησης αστυνομικού, προκαλεί μια ακόμη μεγαλύτερη κινητοποίηση των τοπικών αστυνομικών Αρχών, ενώ πληροφορίες της «Πολιτείας» αναφέρουν πως πλέον αντιμετωπίζεται ένα νέο μίγμα αντιδράσεων από την πλευρά των  συμπαραστατών του Γ. Μιχαηλίδη, το οποίο επιβάλλει -κατά τους γνωρίζοντες- εντατικοποίηση των μέτρων αστυνόμευσης.

Ήδη όπως πληροφορείται η «Πολιτεία» υπάρχει μόνιμη φύλαξη σε κτίρια αστυνομικού και δικαστικού ενδιαφέροντος ενώ ισχυρές δυνάμεις φρουρούν το Αστυνομικό και το Δικαστικό Μέγαρο, ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες!

Όπως όλα δείχνουν, τα μέτρα τείνουν να γίνουν μόνιμα, ενώ ο σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ. για το φθινόπωρο, εφόσον συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα η απεργία πείνας του Γ. Μιχαηλίδη, αναμένεται να αναθεωρηθεί.

Να σημειωθεί τέλος πως μετά το περιστατικό του εμπρησμού του δικύκλου αστυνομικού, λαμβάνονται και μέτρα προστασίας των περιουσιακών στοιχείων αστυνομικών υπαλλήλων.

Γ. Μιχαηλίδης: Τι ζητά και γιατί έχει καταδικαστεί

Εδώ και δύο μήνες μέρες ο Γιάννης Μιχαηλίδης κάνει απεργία πείνας και διεκδικεί να αφεθεί ελεύθερος από τις φυλακές αφού, όπως τονίζει, είναι κάτι που το δικαιούται εδώ και επτά μήνες.

Συμπαράσταση στον Γιάννη Μιχαηλίδη έχουν εκφράσει μια σειρά οργανώσεις του αναρχικού και αυτόνομου χώρου, κόμματα της αριστεράς και άλλοι φορείς.

Ο ίδιος, αν και είναι σε δύσκολη κατάσταση, έγραψε επιστολή σε σχέση με τα αιτήματά του. Ανάμεσα σε άλλα ο Γιάννης Μιχαηλίδης αναφέρει: «Eν μέσω της απεργίας μου έχουν αποφυλακιστεί πρόωρα ο δολοφόνος του Αλέξανδρου, ένας εκ των δολοφόνων του Ζακ που έβγαλε τόσο φυλακή όσο διάστημα κάνω εγώ απεργία πείνας και ο Φιλιππίδης με το απίθανο σκεπτικό ότι δεν κινδυνεύουν τα υποψήφια θύματα επειδή είναι πλέον γνωστός για τις πράξεις του και θα τον αποφεύγουν.

Και εγώ που συμπλήρωσα τα 3/5 της ποινής μου εδώ και 7 μήνες ‘δεν έχω σωφρονιστεί ακόμα καθώς δεν έχει περάσει ικανό χρονικό διάστημα’ κατά τα εισαγγελικά σκεπτικά! Αμετανόητοι δολοφόνοι απολαμβάνουν αυτό που παλεύω να κερδίσω εδώ και 50 ημέρες ρισκάροντας τη ζωή μου, αυτό που δικαιούμαι εδώ και 7 μήνες, την ελευθερία».

Ο Μιχαηλίδης εκτός των ληστειών είχε καταδικαστεί σε 13 χρόνια κάθειρξης για απόπειρα ανθρωποκτονίας αστυνομικού σε ένοπλη συμπλοκή με την Αστυνομία στην Πεύκη και για φυσίγγια που βρέθηκαν στο σπίτι του Δημήτρη Πολίτη, με τον οποίο είχαν βρεθεί συγκατηγορούμενοι για τις ληστείες στο Βελβεντό. Ο ίδιος είχε κατηγορηθεί εις διπλούν και ως μέλος της «Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς» αλλά είχε αθωωθεί.

Είχε αποδράσει από τις Aγροτικές Φυλακές Τίρυνθας το 2019 όταν η αρμόδια εισαγγελέας αρνήθηκε τις εκπαιδευτικές άδειες που λάμβανε μέχρι τότε για ενάμιση χρόνο, προκειμένου να φοιτά στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο.

Όταν συνελήφθη και πάλι από την αντιτρομοκρατική στις αρχές του 2020, ζήτησε τη μεταγωγή του στον Κορυδαλλό για εκπαιδευτικούς λόγους, χωρίς ωστόσο να λάβει καμία απάντηση από την Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών (ΚΕΜ).

Από την έντυπη έκδοση της “ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ” της 25/7/2022

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top