Πολιτική Προστασία Π.Ε. Αχαΐας: Απολογισμός της χειμερινής περιόδου και ενόψει της αντιπυρικής

Facebook
Twitter
Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (14/4),  συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας, Χαράλαμπο Μπονάνο, με αντικείμενο τόσο τον απολογισμό της χειμερινής περιόδου 2020-2021, όσο και τον συντονισμό και τις δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου.

Κατά τη συνεδρίαση, αποφασίστηκε η εφαρμογή προγραμμάτων εκτέλεσης έργων αντιπυρικής προστασίας σε δάση και δασικές εκτάσεις, προγραμμάτων προστασίας και μείωσης κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς καθώς και η δρομολόγηση μέτρων πρόληψης. Επίσης, αποφασίστηκε η ενημέρωση κοινού και εμπλεκόμενων φορέων, η προληπτική συμμετοχή των εθελοντικών οργανώσεων σε δράσεις επιτήρησης δασών, η ετοιμότητα δυναμικού και μέσων στην καταστολή των δασικών πυρκαγιών, η λήψη αποφάσεων και δράσεις ετοιμότητας για την αποτελεσματική διαχείριση των συνεπειών των σεισμών και τέλος η σύγκληση ΣΟΠΠ, όποτε και όταν χρειαστεί.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος  τόνισε: «Ο αποτελεσματικός σχεδιασμός των υπηρεσιών μας όσον αφορά την πυροπροστασία και τους σεισμούς, είναι το μεγάλο μας στοίχημα για αυξημένη ετοιμότητα ώστε να ελαχιστοποιούμε τις επιπτώσεις από έντονα απειλητικά φαινόμενα. Επιπρόσθετα, η συντονισμένη συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς είναι το σημαντικό μας όπλο για την αποτελεσματική προστασία της ανθρώπινης ζωής, της περιουσίας  και του φυσικού μας περιβάλλοντος».

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής και Δημοσιονομικού Ελέγχου Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, ο Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου ΠΔΕ Δημήτρης Δριβίλας,  η Συντονίστρια Πολιτικής Προστασίας Π.Δ.Ε Ευσταθία Γιαννιά, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αχαΐας Λουκάς Μούτσελος,  ο Εκπρόσωπος Διοικητή ΚΕΤΧ Παναγιώτης Σιάχος, ο Πρόεδρος Π.Ε.Δ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πατρών Νικόλαος Ματούλας, ο Εκπρόσωπος 6ης ΥΠΕ Κωνσταντίνος Καρζής, η Προϊσταμένη Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Αχαΐας Σοφία Συμεωνίδου, ο Εκπρόσωπος Αστυνομικού Διευθυντή Αχαΐας Ανδρέας Γκίζας, ο Προϊστάμενος Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Π.Δ.Ε. Νικόλαος Γυφτάκης, ο Αναπληρωτής Διευθυντής Δασών Αχαΐας Χρήστος Δημόπουλος,  Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δημήτρης Κατσαρός, ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Αχαΐας Αριστοτέλης Κορκός, ο Εκπρόσωπος Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών Π.Δ.Ε. Θεόδωρος Τζόλας, καθώς επίσης  εκπρόσωποι εθελοντικών οργανώσεων Π.Ε. Αχαΐας.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top