ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πόλο: Τα «ζύγισε» η ΚΟΕ και… επέλεξε την Εθνική Γυναικών στην Πάτρα!

polo ethniki gynaikes
Τελικά η Εθνική πόλο Γυναικών θα έρθει στην Πάτρα για τον αγώνα του World League με την Ουγγαρία την Τρίτη 25 Γενάρη, όχι όμως και η αντίστοιχη των ανδρών για το δικό της παιχνίδι με την Κροατία που θα διεξαχθεί μια εβδομάδα νωρίτερα (Τρίτη 18/01).

Γιατί υπήρξε επί της ουσίας αυτή η «επιλογή» από την Ομοσπονδία σε συνεργασία με τους τοπικούς εμπλεκόμενους στη διοργάνωση;

Οι πληροφορίες της «Match» λένε ότι κρίθηκε σκόπιμο να μην φιλοξενηθεί ο αγώνας των ανδρών στο «Α. Πεπανός» μιας και με το υπάρχον 10% της χωρητικότητας ελάχιστοι φίλοι του αθλήματος από την Πάτρα θα έβλεπαν το ματς «ζωντανά».

Μόνο και μόνο από την Αθήνα υπήρχε πολύς κόσμος που θα «κατηφόριζε» στην Πάτρα μαζί με επίσημους φορείς του αθλήματος, προσθέστε και τους τοπικούς φορείς και τους αθλητές των συλλόγων της Αχαϊας και οι περίπου 300 τυχεροί (και λιγότεροι) που θα είχαν δικαίωμα συμμετοχής θα καλύπτονταν και με το παραπάνω.

Παράλληλα η ΚΟΕ δεν το είχε κρύψει ευθύς εξ’ αρχής ότι ήθελε το κολυμβητήριο της Πάτρας να ήταν κατάμεστο από κόσμο όπως είχε συμβεί και σε άλλα διεθνή παιχνίδια της ανδρών.

Σε αντίθεση με το ματς της Εθνικής πόλο γυναικών που δεν θα «τραβούσε» τον ανάλογο κόσμο από την Πάτρα, επομένως περισσότεροι από την Αχαΐα θα μπορέσουν να δουν το παιχνίδι, ενώ μέχρι τις 25/01 υπάρχει μια προσδοκία ότι το 10% χωρητικότητας μπορεί να βελτιωθεί ανεβαίνοντας στο 20 ή και στο 30%, κάτι που δεν ίσχυε για τον αγώνα των ανδρών.

Κάπως έτσι εντέλει επιλέχτηκε στην Πάτρα να έρθει η εθνική Πόλο Γυναικών.

Μίλτος Σπυρόπουλος

You may also like

Comments are closed.