ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πολυφωνική: Εντυπωσίασε το αφιέρωμα για τον Μίκη….

IMG 1409
Με εξαιρετική επιτυχία, πραγματοποιήθηκε η μεγάλη συναυλία της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ: «ΝΥΧΤΑ ΜΑΓΙΚΙΑ», αφιέρωμα στον ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ, με τον καταξιωμένο συνθέτη και πιανίστα ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΚΟΛΗ, το βράδυ του παρελθόντος Σαββάτου, στο Φρούριο του Ρίου Πατρών, με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, την οποία παρακολούθησαν πλέον των 1000 συμπολιτών μας.

Εκτός του Στέφανου Κορκολή, συμμετείχαν η σολίστ, ΣΟΦΙΑ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ, 10 μελής ορχήστρα, αλλά και η ΜΙΚΤΗ [Διεύθυνση: Σταύρος Σολωμός] και η ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ [Διεύθυνση: Αρετούσα Νικολοπούλου] του Οργανισμού. Την ηχοληψία της συναυλίας είχε αναλάβει ο προϊστάμενος των ηχοληπτών της ΕΡΤ, Μιχάλης Συγλέτος, ενώ το ΔΙΗΧΟ κάλυψε τεχνικά την όλη συναυλία.

Ακούστηκαν υπέροχες και διαχρονικές μελωδίες του οικουμενικού μας συνθέτη, όπως: «Όμορφη πόλη», «Του μικρού βοριά», «Προδομένη μου αγάπη» «Καημός», «Βάρκα στο γιαλό», «Σε πότισα ροδόσταμο», «Αν θυμηθείς τ όνειρο μου», «Η μπαλάντα του Μαουτχάουζεν», «Άρνηση», «Απρίλη μου», «Ζορμπάς», σε ενορχηστρώσεις και διασκευές του Στέφανου Κορκολή, ενώ η επιμέλεια του μουσικού υλικού, ήταν του Σάββα Ρακιντζάκη.

Ερμήνευσαν οι μουσικοί: Στέφανος Κορκολής, πιάνο, Σοφία Μανουσάκη, τραγούδι,  Δημήτρης Κουζής, βιολί- μαντολίνο, Περικλής Τιμπλαλέξης: βιολί, Ελένη Λίγγρη: βιόλα, Λυδία Παναγιωταρέα: βιολοντσέλο, Γιάννος Γιοβάννος, βιολοντσέλο, Αγγελική Πουλημένου, κόρνο, Βασίλης Δεφίγγος, σαξόφωνο- φλάουτο- κλαρινέτο, Κωστής Πυρένης, κιθάρα-τραγούδι, Βίκτωρ Κουλουμπής, κοντραμπάσσο, Σάββας Ρακιντζάκης, πλήκτρα.

Παράλληλα την παρελθούσα Τετάρτη, πραγματοποιήθηκε στην Ακράτα, η 2η Συνάντηση Φιλαρμονικών Ακράτας, με την οργάνωση του Μουσικοχορευτικού Συλλόγου «Φιλαρμονική Ακράτας», στην οποία έλαβε μέρος προσκαλεσμένη, η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ της «ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ», η οποία παρουσίασε ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα από το Ελληνικό και το Διεθνές ρεπερτόριο.

Την ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ, διηύθυνε ο Αρχιμουσικός, Γιώργος Μπουρδόπουλος.

          

 

You may also like

Comments are closed.