ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πολυτεχνειούπολη: Οι καταθέσεις φοιτητριών που έπεσαν θύματα της συμμορίας των εστιών

esties

Όλα συνέβησαν το βράδυ της 8ης Σεπτεμβρίου όταν οι δύο φοιτήτριες μπήκαν με αυτοκίνητο τους στην Πολυτεχνειούπολη και αντιλήφθηκαν ότι ένα μαύρο αυτοκίνητο τις ακολουθούσε. Όταν στάθμευσαν έξω από τις φοιτητικές εστίες το μαύρο αυτοκίνητο πάρκαρε απέναντί τους με τον συνοδηγό να κατεβαίνει και τις πλησιάζει απειλητικά.

Ο άνδρας συστήθηκε στις κοπέλες ως «Τζούλιο» και είπε ότι ξέρει ότι είναι της ασφάλειας ενώ παράλληλα η μία φοιτήτρια αναφέρει ότι τη σημάδευε στην κοιλιά της με όπλο.

Ακολούθησε διάλογος σε έντονο ύφος και τα πνεύματα ηρέμησαν μόνο όταν οι νεαρές κοπέλες του είπαν ότι είναι φοιτήτριες και διαμένουν στις εστίες. «Νόμιζε ότι είμαστε αστυνομικοί, του είπαμε ότι είμαστε φοιτήτριες και ότι μένουμε εδώ. Τότε ηρέμησε, ξαναμπήκε στο μαύρο αυτοκίνητο και έφυγε».

Οι δύο κοπέλες στη συνέχεια κάλεσαν την αστυνομία, ενημέρωσαν τον αντιπρύτανη και τους φύλακες της Πύλης για όσα είχαν προηγηθεί. Φύλακες άλλου φυλακίου ανάφεραν ότι παρόμοιο περιστατικό είχε συμβεί και τρεις μέρες νωρίτερα λέγοντας τους μάλιστα ότι ο «Τζούλιο» είναι γνωστός για κλοπές μέσα στην Πολυτεχνειούπολη.

Ακολούθησε κινητοποίηση από του φύλακες που εντόπισαν τελικά τον «Τζούλιο», με τον δράστη να κάνει λόγο για «παρεξήγηση» και «πλάκα» ενώ δεν παραδέχτηκε ότι δεν έχει όπλο. Στη συνέχεια μάλιστα επέστρεψε προκειμένου να απολογηθεί αλλά κατέληξε να εξαπολύει νέες απειλές.

«Περίπου μετά από ένα εικοσάλεπτο, ήρθε μια μηχανή στην είσοδο των εστιών που βρισκόμασταν, στην οποία επέβαινε το ανωτέρω άτομο ως συνοδηγός. Μας ζήτησε συγνώμη και είπε ότι έγινε παρεξήγηση» αναφέρει η μία φοιτήτρια. «Ανέφερε ότι είναι πρώην χρήστης ηρωίνης, ότι έχει εντάλματα και μας παρακάλεσε να μην καλέσουμε την αστυνομία».

Τα πνεύματα οξύνθηκαν όμως εκ νέου όταν ο «Τζούλιο» ενημερώθηκε από κάποιον τηλεφωνικά ότι είχαν έρθει αστυνομικοί στην πύλη. «Αρχίσαμε να διαπληκτιζόμαστε και σε κάποια στιγμή μας είπε ότι θα μπορούσε να στείλει κουκουλοφόρους φίλους του να μας σπάσουν το αυτοκίνητο», σημειώνει η φοιτήτρια με τον δράστη να αφήνει να εννοηθεί πώς η κλήση στην αστυνομία δεν θα μείνει αναπάντητη.


Ελεύθερος ο αδερφός του «Έσκο»

Ο Δικηγόρος Δημήτρης Γκαβελας, συνήγορος του αδελφού του νοσηλευομενου «Εσκο» που κατηγορείται για ληστείες, διακίνηση Ναρκωτικών κλπ δήλωσε στο Kathimerini.gr ότι: «Μετά από μια πολύωρη ανακριτική διαδικασία ο εντολέας μου αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Υποστηρίξαμε και αποδείξαμε ότι δεν έχει συμμετοχή στις αποδιδόμενες πράξεις».

You may also like

Comments are closed.