ΚΟΣΜΟΣ

Πως διατηρεί το Παλάτι το σώμα της βασίλισσας έως την κηδεία;

thecoffin m

Μία και πλέον εβδομάδα από τον θάνατο και τρεις από την κηδεία, τη Δευτέρα, η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ παραμένει άταφη.

Το ερώτημα που ίσως έχουν πολλοί είναι πώς διατηρείται χωρίς να έχει αρχίσει η φυσιολογική διαδικασία της αποσύνθεσης, η οποία ξεκινά περίπου δύο ημέρες μετά τον θάνατο.

Απάντηση δίνει το γερμανικο δίκτυο n-tv, το οποίο σημειώνει ότι «η σορός πρέπει να προετοιμαστεί ανάλογα».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ένωσης Γραφείων Τελετών της Κάτω Σαξονίας, Μάρκους Γκεμπάουερ, δήλωσε στο γερμανικό δίκτυο RND ότι για να ανασταλεί η φυσική διαδικασία αποσύνθεσης, «τα σωματικά υγρά ανταλλάσσονται με φορμαλδεΰδη και άλλες χημικές ουσίες».

Πρόκειται για ένα είδος ταρίχευσης, η οποία διαρκεί δύο έως έξι ώρες ανάλογα με την κατάσταση του σώματος και διατηρεί τη σορό σε καλή κατάσταση για δύο έως τρεις μήνες.

Μιλώντας στο γερμανικό δίκτυο RTL, ο πιστοποιημένος ταριχευτής Φίλιπ Μπέργκερ, εξήγησε ότι οι ταριχευτές φροντίζουν για τη διατήρηση του νεκρού. «Αυτό περιλαμβάνει την προσωρινή διακοπή της αποσύνθεσης του σώματος, έτσι ώστε η ταφή ή ο αποχαιρετισμός σε ανοιχτό φέρετρο να μπορεί να γίνει αργότερα».

Η ταρίχευση μπορεί να επαναλαμβάνεται σε τακτά διαστήματα, όπως εξάλλου συνέβαινε και με τη σορό του Βλαντίμιρ Λένιν, που πέθανε τον Ιανουάριο του 1924 και το ταριχευμένο σώμα του παραμένει το μαυσωλείο στην Κόκκινη Πλατεία στη Μόσχα εδώ και σχεδόν έναν αιώνα.

«Οι ειδικοί υποβάλουν τη σορό του σε διαδικασία ταριχευσης με ειδικές ενέσεις κάθε 12 μήνες. Ανάλογα με τη διαδικασία, η ταρίχευση μπορεί να είναι αρκετή για ένα χρόνο» είπε ο Μπέργκερ.

Αυτό συνέβη και με την Ελισάβετ; Το Μπάκιγχαμ δεν σχολίασε, δεν αποκλείεται όμως το φέρετρο να είναι άδειο. Η «Bild» υποστηρίζει μάλιστα ότι η σορός διατηρείται με ειδικές ψυκτικές πλάκες μέχρι την ταφή…

You may also like

Comments are closed.

More in:ΚΟΣΜΟΣ