ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Πως ένα ασυνείδητο φορολογικό λάθος έστειλε 53χρονο πατρινό επαγγελματία να ζει σε γκαρσονιέρα

Καταγραφή 3
Ιδού που σε οδηγεί η κρίση τόσων ετών. Στο να νοικιάσεις τα σπίτια που διαθέτεις φεύγοντας εσύ ο ίδιος από τη δική σου στέγη και μένοντας σε μια γκαρσονιέρα, μόνο και μόνο για να εξασφαλίσεις τις δόσεις των οφειλών σου. Με κίνδυνο μάλιστα να βρεθείς στο «μάτι του κυκλώνα» για τα οικεία σου πρόσωπα επειδή έφθασες στο σημείο να επιλέξεις κάτι σαν… ξεπούλημα των ακινήτων που με κόπο αποκτήθηκαν παλαιότερα.

Αυτό ακριβώς συνέβη σε 53χρονο πασίγνωστο πατρινό επαγγελματία του οποίου γνωρίζουμε αλλά δεν αποκαλύπτουμε τα στοιχεία του σεβόμενοι την ιδιαιτερότητα της περίστασης του και το οικογενειακό του δράμα. Είναι όμως μια ιστορία που πρέπει να κοινοποιηθεί προς κατανόηση των τεράστιων προβλημάτων που «κρύβονται» πίσω από τις διπλανές μας πόρτες.

Ο εν λόγω επαγγελματίας είναι τόσο γνωστός που από την επιχείρηση του έχουν περάσει και συνεχίζουν να περνούν συμπολίτες με χαρακτηριστική άνεση, πέρα από το υπόλοιπο πολυπληθές πελατολόγιο του. Ο ίδιος φροντίζει κανείς να μην καταλάβει την περιπέτεια του, την οποία ωστόσο μοιράστηκε μαζί μας.

ΟΛΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΡΥ ΠΡΟΣΤΙΜΟ

Ένα βαρύ πρόστιμο που του επιβλήθηκε πριν μερικά χρόνια, την περίοδο ακόμα των Μνημονίων, στάθηκε αφορμή για να αλλάξουν άρδην όλα τα δεδομένα της καθημερινότητας του (φωτογραφία αρχείου). Ο ίδιος κατάγεται από πατρινό πατέρα και αλλοδαπή μητέρα, που ζουν μαζί με τα αδέλφια του στο εξωτερικό και διέμενε σε ένα τεράστιο σπίτι, με θέα στην περιοχή της Ηρώων Πολυτεχνείου, ενώ είχε στην κατοχή του και εξοχικό πολλών τετραγωνικών μέτρων, στην περιοχή του Ριγανοκάμπου.

Το πρόστιμο ύψους 60.000 ευρώ, όμως, που βεβαιώθηκε στην Εφορία κυριολεκτικά τον καθήλωσε. Με αποτέλεσμα εκείνος να καταφύγει στη λύση του να εγκαταλείψει το διαμέρισμα του για να το νοικιάσει αλλά και να απαρνηθεί και το εξοχικό για να το ενοικιάσει επίσης κι αυτό. Και με τα ποσά που εισέπραττε να πληρώνει τις δόσεις της ρύθμισης που έχει κάνει στην Εφορία. Όσο για τον ίδιο, προτίμησε να αρκεστεί να διαμένει για αρκετά χρόνια μέσα στο μαγαζί που λειτουργούσε και στη συνέχεια να νοικιάσει μια στενή γκαρσονιέρα λίγων τετραγωνικών μέτρων.

Όλα αυτά, όμως, τα έκανε χωρίς να ενημερώσει κάποιο μέλος της οικογένειας του, πολύ περισσότερο δε, τον πατέρα του ο οποίος ήταν αυτός που απέκτησε τα ακίνητα και τα «έγραψε» στον γιο του.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕΙ

Το ενδιαφέρον εστιάζεται στο πώς αποκαλύφθηκε. Και αυτό συνέβη όταν ο πατέρας του προ καιρού του ανακοίνωσε ότι είχε νιώσει νοσταλγία για την Πάτρα και τον ίδιο και ήθελε να τον επισκεφθεί μαζί με τη μητέρα του στην Πάτρα. Του ανακοίνωσε μάλιστα ότι θα ήθελαν να μην τον ενοχλούν και για τον λόγο αυτό θα διέμεναν στο… εξοχικό του Ριγανοκάμπου! Και κάπως έτσι ο πατρινός επαγγελματίας αναγκάστηκε να αποκαλύψει την αλήθεια έχοντας περιέλθει στην πιο δεινή θέση της ζωής του, όπως μας εκμυστηρεύτηκε.

Αποτέλεσμα όλης αυτής της εξέλιξης ήταν ο πατέρας του να του «κόψει» την καλημέρα και οποιαδήποτε επαφή μαζί του, το ίδιο όμως και τα αδέλφια του που στο μεταξύ ενημερώθηκαν. Εκτός της μητέρας του η οποία προσπαθεί, έστω και τηλεφωνικά ή μέσω Skype, να του συμπαρασταθεί έχοντας αντιληφθεί πως ό,τι έκανε ήταν στο πλαίσιο απόγνωσης και αίσθησης ντροπής ότι… «δεν τα κατάφερε» παρ’ όλη την επιτυχία στο επάγγελμα του και τη μεγάλη φήμη που έχει επάξια κατακτήσει στην τοπική αγορά.

«Φθάνουν στιγμές που… πέφτω σε βαριά λύπη και απογοήτευση. Να εργάζεσαι νυχθημερόν τόσα χρόνια, με επιτυχία, αλλά ένα ασυνείδητο λάθος σου και ένα πρόστιμο, να σου αλλάζουν όλη τη ζωή και να σου διακόπτουν κάθε σχέδιο που έχεις κάνει. Κυρίως όμως να φθάνεις στο σημείο να πληγώνεις τους ηλικιωμένους γονείς σου που πάλεψαν για σένα…», εξομολογείται ο ίδιος στην «Πολιτεία».

You may also like

Comments are closed.