Πώς η Δυτική Ελλάδα θα αξιοποιήσει τουριστικά τον Αθλητισμό | Το σχέδιο και οι δυνατότητες…

Facebook
Twitter

 Ο Αθλητισμός της περιοχής, σε συνδυασμό με το λίκνο του αθλητισμού, την Αρχαία Ολυμπία, αποτελούν «εφόδια» που μπορούν να αξιοποιηθούν στο μέγιστο «εκτινάσσοντας» στα… ύψη τις τουριστικές ροές προς την Δυτική Ελλάδα

 

του Αχιλλέα Ροδίτη

Το δεύτερο βήμα, μετά το πρώτο, που είναι η ανάδειξη της Δυτικής Ελλάδας σε πόλο έλξης τουριστών απ’ την Ευρώπη και τον κόσμο, είναι η εξειδίκευση σε θεματικές τουριστικές ενότητες.

Κάτι που θα εξασφαλίσει τουρισμό για όλο τον χρόνο και θα ενισχύσει καθοριστικά την τουριστική βιομηχανία και την διεύρυνση του ορίζοντα όσον αφορά την ευρύτερη επιχειρηματική δραστηριότητα. Και μια κυρίαρχη τέτοια ενότητα είναι ο Αθλο-τουρισμός.

Οι επισκέπτες, δηλαδή, γύρω από κάθε τι αθλητικό. Είτε αθλητές, είτε διοργανώσεις που φέρνουν θεατές, είτε μικρά και μεγάλα γεγονότα, μέχρι και αθλητικά συνέδρια.

 

«ΚΛΕΙΔΙ» Ο ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ενθετη 2 1

Είναι κάτι που στην «Πολιτεία» είχε τονίσει σε πρόσφατη συνέντευξη της η πρώην Γ.Γ. του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης κα Ολυμπία Αναστασοπούλου, εξηγώντας πως «ο Αθλητικός τουρισμός επιμηκύνει την χρονική περίοδο επισκεψιμότητας» και αποτελεί ένα ισχυρό προϊόν που συνδυάζει την αύξηση της τουριστικής κίνησης με αθλητική συμμετοχή.

Είχε μάλιστα επικεντρώσει, ως παράδειγμα, στην Πάτρα και την τουριστική αξιοποίηση της ναυταθλητικής ιστορίας της. Κάτι που μετά και την επιτυχία της ομάδας ΝΟΠ αποκτά ακόμα πιο μεγάλη σημασία. Το ίδιο ισχύει και για τις πτυχές που αφορούν την κολύμβηση ή την κωπηλασία, και ευρύτερα σε ό,τι αφορά τον Ναυταθλητισμό.

 

«ΣΤΟΧΕΥΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟ»

Δημ. Νικολακόπουλος 1

Είναι βέβαια κάτι στο οποίο στοχεύει ήδη η Π.Δ.Ε. αν κρίνουμε από τις δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού κ. Δημήτρη Νικολακόπουλου ο οποίος το έχει τονίσει επανηλειμμένα, αλλά το κάνει και πράξη, τη συστηματική προσπάθεια δηλαδή όλη η Δυτική Ελλάδα να «λάμψει» ως ιδανικός προορισμός στο διεθνές αθλητικό γίγνεσθαι. Προσπάθεια που διαθέτει το «ισχυρότερο», βέβαια, εφόδιο, λόγω του ιερού ρόλου με παγκόσμια εμβέλεια, που έχει η Αρχαία Ολυμπία.

 

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

τζανακος

Για το πόσο μεγάλη «τύχη» έχει η Δυτική Ελλάδα που στα όρια της βρίσκεται η Αρχαία Ολυμπία, το λίκνο του Αθλητισμού, έχει μιλήσει κατ΄ επανάληψη ο κ. Νίκος Τζανάκος, ως Μέλος Εκτελεστικής Επιτροπής της Παγκόσμιας Αθλητικής Οργάνωσης Παιδικού Αθλητισμού (I. C. G.). Έχοντας εξομολογηθεί το απώτερο όραμα του, η Αρχαία Ολυμπία να οριστεί ως τόπος σταθερής προετοιμασίας αθλητών των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά και χώρος που θα φιλοξενεί για προπονήσεις, αθλητές μεγάλου βεληνεκούς και αντίστοιχες ομάδες όλων των αθλημάτων.

Ένα όραμα – όνειρο που θα μπορέσει να αποδώσει τα μέγιστα δυνατά οφέλη σε ολόκληρη την Περιφέρεια, μέσα από παράλληλη ανάδειξη του «τριγώνου», όπως ο ίδιος συνηθίζει να λέει, «της Α. Ολυμπίας, της Πάτρας και της ιερής πόλης του Μεσολογγίου». Τονίζοντας ότι είναι «μια διαδρομή που πολλοί στον κόσμο, αθλητές και γύρω απ’ τον αθλητισμό, θα ‘θελαν να διαβούν».

Ήταν χαρακτηριστικό μάλιστα ότι τις προηγούμενες ημέρες, που ο κ. Τζανάκος βρέθηκε στην Ουκρανία, στην πόλη Uzhhorod, για το Διεθνές Φιλανθρωπικό Τουρνουά Ποδοσφαίρου για παιδιά ηλικίας 14 ετών, που διοργάνωσε η I.C.G., το πρώτο που άκουγε απ’ όλα τα παιδιά αλλά και από τους αθλητικούς παράγοντες, ήταν το… όνειρο τους κάποτε να βρεθούν στην Αρχαία Ολυμπία!

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΡΑΜΠΟΛΙΝΟ ΣΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑ

τραμπολινο 2 1

Ένα πρόσφατο παράδειγμα των παραπάνω είναι μια από τις κορυφαίες διοργανώσεις, στην Κλειστό Γυμναστήριο του Αθλητικού Κέντρου Αμαλιάδας, στις 13 και 15 Μαΐου.

τραμπολινο 3. 1

τραμπολινο 1 1

Ο λόγος, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τραμπολίνο Α’-Β’-Γ’ Κατηγοριών (Ανδρών-Γυναικών, Εφήβων-Νεανίδων, Παίδων-Κορασίδων) και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ακροβατικού Διαδρόμου Α’-Β’-Γ’-Δ’ Κατηγοριών (Ανδρών-Γυναικών, Εφήβων-Νεανίδων, Παίδων-Κορασίδων, Παμπαίδων-Παγκορασίδων) που όχι μόνο προσέλκυσε αναρίθμητους θεατές και επισκέπτες αλλά το παρακολούθησαν χιλιάδες μέσω live stream.

τραμπολινο 4 1

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ:

17 1 e1686314645423

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top