ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πώς η ιστορική «Χριστίνα» του Ωνάση, βρέθηκε να πλέει στα νερά του Ιονίου

Xristina
Η ιστορική θαλαμηγός του Ωνάση, η παγκοσμίως φημισμένη «Christina O», βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες στο Ιόνιο και συγκεκριμένα στο νησί της Ζακύνθου.

Την «εντόπισε» ο πατρινός Νίκος Μαρούδας, όταν βρέθηκε στα βόρεια του νησιού με το δικό του σκάφος και αμέσως τράβηξε τη φωτογραφία γράφοντας: «Όταν συναντάς την ιστορία εκεί που δεν το περιμένεις! Το σκάφος Σοφία, φτάνοντας στις γαλάζιες σπηλιές στο βορά της Ζάκυνθου, βρίσκει μπροστά του το σκάφος Χριστίνα Ο, που έγραψε ιστορία με ιδιοκτήτη τον Αριστοτέλη Ωνάση».

Δεν είναι και λίγο να βλέπεις μπροστά σου την πολυτελή θαλαμηγό που φιλοξένησε όλους τους VIPS του 20ου αιώνα, από τον Ουίνστον Τσόρτσιλ, τον βασιλιά Φαρούκ της Αιγύπτου, μέχρι την Μέριλιν Μονρόε, την Ελίζαμπεθ Τέιλορ και τον Ρίτσαρντ Μπάρτον. Ή τον Τζον Φ. Κένεντι, τον Φρανκ Σινάτρα, τον πρίγκιπα Ρενιέ ή την Γκρέις Κέλι, και φυσικά την Τζάκι Ωνάση και την Μαρία Κάλλας.

Ο Έλληνας εφοπλιστής Τζον-Πολ Παπανικολάου, είναι ο άνθρωπος που μέσω του ναυπηγού-μηχανολόγου Κώστα Καράμπελα, ξανάδωσε «ζωή» στο σκάφος, το οποίο προσφάτως είχε γραφτεί ότι θα πραγματοποιεί κρουαζιέρες με ενοίκιο 850.000 ευρώ την εβδομάδα!

You may also like

Comments are closed.