ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πώς η Πάρος εξελίσσεται σε… νέα Μύκονος

paros efimerida

Κι ενώ οι αεροπορικές αφίξεις έχουν διψήφιο ποσοστό ανόδου, άνω του 10%, η επέκταση της τουριστικής περιόδου στην Πάρο είναι πλέον εμφανής ακόμα και από τον αριθμό των ακτοπλοϊκών αφίξεων.

Τα στοιχεία του Λιμεναρχείου του νησιού δείχνουν σταθερά ανοδική πορεία από τον Απρίλιο έως και τον Οκτώβριο, γεγονός που, σύμφωνα με τους φορείς του νησιού, παγιώνει την επτάμηνη σεζόν και μάλιστα προσαυξημένη σε προσέλευση επισκεπτών απ’ όλα τα προηγούμενα χρόνια, όταν ακόμα και τότε κάθε χρονιά ήταν ρεκόρ σε σχέση με τις προηγούμενες.

Μόνο τον Οκτώβριο αποβιβάστηκαν στο νησί 686.167 επισκέπτες έναντι 612.167 τον ίδιο μήνα πέρυσι. Το ίδιο αυξημένη ήταν και η κίνηση στο σύνολο του επταμήνου (Απρίλιος – Οκτώβριος). Οι αφίξεις άγγιξαν το +12,2% σε σχέση με το 2022, πραγματοποιήθηκαν 3.784 κατάπλοες πλοίων.

 Την ίδια στιγμή, η Πάρος αναδεικνύεται στη λίστα με τους τρεις Προορισμούς της Χρονιάς για το 2024, σύμφωνα με την έκθεση Unpack ’24 της Εxpedia, η οποία παρουσιάζει τα κίνητρα και τους δημοφιλέστερους προορισμούς για ταξίδια τη χρονιά που μας έρχεται. Η έκθεση Unpack ’24 βασίστηκε σε πρωτογενή ταξιδιωτικά δεδομένα του ομίλου Expedia (Expedia, Hotels.com και Vrbo) και σε έρευνα ανάμεσα σε 20.000 ταξιδιώτες.

You may also like

Comments are closed.