Πως μεγάλη πατρινή εταιρεία γλίτωσε από fund – Α. Γκυντίλλου: Σωτήριος ο εξωδικαστικός μηχανισμός

Facebook
Twitter
IMG_6983

Ανακούφιση για γνωστό επιχειρηματία της περιοχής ο οποίος διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια επίπλων στην Δυτική Ελλάδα και απειλείτο με πλειστηριασμό. Η εταιρεία του έχει 100 υπαλλήλους, ωστόσο λόγω κρίσης και προβλημάτων ήρθε αντιμέτωπος με το «σφυρί». Όμως οι καταχρηστικές και απαράδεκτες πρακτικές των funds αυτή τη φορά δεν πέρασαν.

Τον εξωδικαστικό μηχανισμό χειρίστηκε με επιτυχία η πατρινή Αλίνα Γκυντίλλου (φωτογραφία) που συνεργάζεται με το δικηγορικό γραφείο του Σπύρου Πιτσινή. Σύμφωνα με όσα μας είπαν από το δικηγορικό γραφείο, η συστηματική καθυστέρηση με διάφορα προσχήματα είχε ως αποτέλεσμα μία οφειλή 500.000 ευρώ να φτάσει τα 1.200.000 ευρώ και συμφωνία να μην υπάρχει, για να αυξάνεται συνεχώς.

ΑΔΙΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ

Η εταιρεία αγωνιζόταν να εξοφλήσει αλλά βίωνε μια άδικη μεταχείριση με αποτέλεσμα το χρέος της να μεγαλώνει μέρα με τη μέρα. Με αυτές τις καθυστερήσεις, όμως, πλήρωνε δεκάδες επιβαρύνσεις για ανακοπές πλειστηριασμών, τόκους επί τόκων κ.λπ..

Συμφωνία δεν μπορούσε να γίνει διότι η Τράπεζα από την οποία είχε λάβει το δάνειο, ζητούσε 400.000 ευρώ προκαταβολή, 78.000 μηνιαία δόση και επιτόκιο 9%. Απέρριπτε δε κάθε πρόταση αποπληρωμής. Είναι χαρακτηριστικό, σύμφωνα με το δικηγορικό γραφείο, πως η Τράπεζα ενώ δεχόταν προτάσεις συνεννόησης, καθυστερούσε κάθε φορά επί μήνες και στο τέλος τις απέρριπτε χρεώνοντας τόκους 13.000 ευρώ κάθε μήνα.

ΔΕΝ ΣΥΜΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΝ

Η κυρία Γκυντίλλου που είχε αναλάβει τις διαπραγματεύσεις βρισκόταν συνεχώς μπροστά σε αδιέξοδο. Και κατέληξε στον εξωδικαστικό.

Και πάλι, όμως. έβρισκε εμπόδια από την Τράπεζα η οποία δεν έδινε στοιχεία, και υπονόμευε την κατάθεση αίτησης ώστε να χαθεί για τυπικούς λόγους. Χρειάστηκε να απειληθεί η Τράπεζα ότι το θέμα θα καταλήξει στον Τύπο και στον Συνήγορο του Καταναλωτή για να δοθούν τα στοιχεία και στο τέλος μέσω του μηχανισμού, η εταιρεία να σωθεί από την καταστροφή. Μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού, εγκρίθηκε η αποπληρωμή του δανείου α)χωρίς προκαταβολή β)με μηνιαία δόση 17.000 ευρώ για διάστημα 4 χρόνων.

«ΦΟΡΤΩΝΟΥΝ ΤΟΚΟΥΣ»

Σύμφωνα με την κυρία Αλίνα Γκυντίλλου, «το σπουδαίο εργαλείο του εξωδικαστικού αμαυρώνεται εσκεμμένα από τους funds – servicers. Mε αθέμιτο καταχρηστικό και παράνομο τρόπο, φορτώνουν τόκους το κάθε χρέος. Kαι δάνεια που θα μπορούσαν να εξοφληθούν με ακέραιες και σωστές συμφωνίες, φτάνουν σε άδικους εξωπραγματικούς πλειστηριασμούς. Είναι αναγκαίος ένα σκληρός έλεγχος που να περιορίζει αυτή την ασυδοσία τους. Αρκεί να σας πω ότι στην περίπτωση του εργοστασίου ενώ η σύμβαση υπογράφτηκε στις 3/6/2024, δεν μας έδιναν αριθμό λογαριασμού για να καταθέτει τις δόσεις ο οφειλέτης, ώστε να φανεί εκπρόθεσμος. Χρειάστηκε να στείλω εξώδικο για να καταβάλλουμε την πρώτη δόση».

ΠΟΛΙΤΕΙΑ – ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top