LIFESTYLE

Πώς να βελτιώσετε τη σεξουαλική σας σχέση όταν θέλετε διαφορετικά πράγματα στο κρεβάτι

220120135838 pexels cottonbro 9374132 768x512 1

ν οι σεξουαλικές επαφές με το ταίρι σας έχουν μειωθεί τους τελευταίους μήνες ή τα τελευταία χρόνια, δεν είστε μόνες. Σύμφωνα με έρευνα από το Ινστιτούτο Kinsey του Πανεπιστημίου της Indiana, η οποία εξέτασε τη σεξουαλική συμπεριφορά 1,559 ενηλίκων στην Αμερική, σχεδόν οι μισοί από αυτούς ανέφεραν ότι έκαναν πολύ λιγότερο σεξ από την αρχή της πανδημίας.

Αν πιστεύετε πως η σχέση σας υστερεί σε αυτό το κομμάτι εξαιτίας των μεταβολών στη διάθεσή μας και στις διαφορές που μπορεί να έχουν τα δικά σας επίπεδα της λίμπιντο με εκείνα του συντρόφου σας, ίσως να υπάρχει λύση.

Ο ψυχολόγος και ερευνητής του σεξ, Justin Lehmiller, προτείνει δύο τρόπους αντιμετώπισης της κατάστασης και μάλιστα προτρέπει τα ζευγάρια να μην πιέζονται γύρω από το κομμάτι της σεξουαλικής οικειότητας, μέχρι να βρεθούν «ξανά στο ίδιο επίπεδο». Αντίθετα, προτείνει στους συντρόφους που η λίμπιντός τους «περνά κρίση» να βελτιώσουν τη μεταξύ τους επικοινωνία και να δοκιμάσουν να κάνουν προγραμματισμένο σεξ.

Να είστε ξεκάθαροι με τις ανάγκες και τα θέλω σας

Σύμφωνα με τον Lehmiller, όταν το ένα μέλος του ζευγαριού δεν έχει τόση διάθεση για σεξ, όση ο σύντροφός του, μπορεί να νιώσει ντροπή ή άγχος. Αν αυτό συμβεί οι πιθανότητες για συνεύρεση μειώνονται στο ελάχιστο και το ζευγάρι θα δυσκολευτεί ιδιαίτερα να λύσει το ζήτημα. Γι’ αυτόν τον λόγο ο ίδιος προτείνει να εξετάζουμε το ζήτημα της χαμηλής λίμπιντο ως σύνολο στο ζευγάρι και όχι ως ατομικό θέμα.

Συζητήστε με το ταίρι σας για τους παράγοντες που θα μπορούσαν να επηρεάζουν τη σεξουαλική σας ζωή και επιθυμία. Πίεση στη δουλειά, οικογενειακά ζητήματα και ευθύνες, άγχος απόδοσης και θέματα υγείας είναι αρκετοί παράγοντες που εμποδίζουν έναν άνθρωπο να λειτουργήσει στην κρεβατοκάμαρα.

Παράλληλα, πέρα από όσα σας κρατούν μακριά από την έντονη σεξουαλική διάθεση, ο ψυχολόγος προτείνει να συζητάτε και όσα σας κάνουν να νιώθετε όμορφα όταν συνευρίσκεστε με το ταίρι σας ερωτικά«Είναι φυσιολογικό να μην θέλετε να κάνετε σεξ όταν αυτό δεν απαντά στις ανάγκες και τα θέλω σας. Αν, όμως, βελτιώσετε την ποιότητα του σεξ που κάνετε, επικοινωνόντας τις ανάγκες σας, θα βελτιώσετε και την συχνότητα που το επιθυμείτε», λέει συγκεκριμένα.

Αντικαταστήστε το αυθόρμητο με προγραμματισμένο σεξ

Μπορεί να ακούγεται λιγάκι οξύμωρο μιας και κανείς δεν μπορεί να βάλει πρόγραμμα στις επιθυμίες του, αλλά ο ψυχολόγος θεωρεί πως το σεξ με βάση ένα πρόγραμμα μπρορεί να λειτουργήσει πολύ θετικά για το ζευγάρι.

«Όταν το σεξ γίνεται βάσει προγράμματος, μπορούμε να προγραμματίσουμε και την υπόλοιπη ημέρα μας γύρω από αυτό, έτσι θα έχουμε πολύ λιγότερους παράγοντες να μας αποσπούν ή να μας διακόπτουν. Επιπλεόν, ο προγραμματισμός δίνει τη δυνατότητα στο ζευγάρι να προετοιμαστεί καλύτερα, ενώ αυτή η αναμονή εντείνει και την επιθυμία για σεξ», καταλήγει ο Lehmiller.

 

You may also like

Comments are closed.

More in:LIFESTYLE